Hírek

2014.03.23. 17:50

Papagájok és pintyek Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - Közel fél évszázada szervez kiállításokat a Díszmadár- és Díszállattenyésztők Zala Megyei Egyesülete, szombaton immár a 49. bemutató nyílt meg.

Magyar Hajnalka

Evvel ők az ország legrégebb óta folyamatosan kiállító egyesülete, a szegediek a másodikak a sorban, 38 bemutatóval. A vasárnap zárult kétnapos egerszegi rendezvénynek a Keresztury VMK adott otthont, ahol közel 1200 papagáj és pinty várta a látogatókat. A hazai tenyésztők mellett a környékbeli országok is képviseltették magukat, mintegy 60 madárbarát szakember mutatta be kedvenceit. Mint Vörös Zétától, az egyesület elnökétől megtudtuk, minden évben előrukkolnak valami újdonsággal, érdekességgel is. Ez alkalommal látványröpdéket állítottak fel. Ezek a tágas madárlakosztályok alkalmasak az olyan, speciális kiállítási feltételeket igénylő nagytestű papagájok méltó bemutatására is, mint amilyen például a zöldszárnyú ara papagáj.

A kiállításhoz számos kísérőprogram társult, madártartási bemutató, tanácsadás, gyerekrajzverseny és totó. Emellett a díszhaltenyésztők és a pozsgás növény gyűjtő kollégák is felvonultak, igazán élővé téve a hét végére a művelődési központot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!