Hírek

2014.02.19. 18:20

A keszthelyi katasztrófavédelem eredményei

Keszthely - Eredményes esztendőt zárt a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Keszthelyi Kirendeltsége. Ez a szerdai évértékelő összejövetelen hangzott el.

Sámel József

Az állomány köszöntése, valamint a gépek szemléjét követően Laczikó Károly alezredes, a kirendeltség vezetője tartott beszámolót, melyben beszélt a szervezeti változásokról, a beavatkozási, hatósági és iparvédelmi szakterületek tevékenységéről is. Elmondta, hogy munkájukkal két (a keszthelyi és zalaszentgróti) járás területét fogják át, s felügyeletileg hozzájuk tartoznak a sümegi önkéntes tűzoltók is.

Tavaly összesen 334 alkalommal vonultak, ebből 92 volt a tűzeset, s 142 a műszaki mentés. Regisztráltak 39 téves riasztást is, amiből kettő volt a szándékos. A tűzesetek között az egyik legjelentősebb a balatongyöröki volt, ahol 2,5 hektáron égett a száraz fenyőerdő. A beavatkozást sikeresen elvégezték. Laczikó Károly elmondta azt is, hogy a vonulási idejük minden esetnél rendben volt. A térségben meglehetősen nehezek a terepviszonyok, nem is a közúti kiérkezés, hanem az adott helyszín megközelítése jelent problémát. Így volt ez a közelmúltbeli Keszthely és Hévíz közti nádastűz esetében is.

Egri Gyula ezredes (jobbra) a keszthelyi évértékelő összejövetelen szerdán   (Fotó: Sámel József)

A jövő feladataival kapcsolatosan úgy fogalmazott: szeretnék továbbfejleszteni a reagálóképességüket, erősíteni az önkéntes szerepvállalást, az állományról történő teljes körű gondoskodást, valamint tökéletesíteni kívánják az együttműködőkkel tartott kapcsolataikat. S mindemellett kiemelt hangsúlyt fordítanak a megelőzési tevékenységre is. A kirendeltség vezetője köszönetet mondva az állomány munkájáért úgy összegzett, hogy a változásokat sikeresen lereagálták, az állomány megfelelt a kihívásoknak, s jó színvonalon hajtotta végre feladatait a tavalyi évben is.

Megerősítette ezt Egri Gyula ezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője is, hangsúlyozva: a keszthelyi kirendeltség kifejezetten nagy léptékű feladatokat, beavatkozásokat hajtott végre 2013-ban. Köztük az ár- és belvízzel való védekezéseket, s a márciusi hóhelyzettel kapcsolatos tennivalókat. Utóbbiakat dicséretes módon tették, hiszen ahogy a megyében, úgy a keszthelyi térségben sem maradt senki az utakon éjszakára a március közepi havazásban, hófúvásban. Ez az áldozatos, megfeszített munkájuknak köszönhető, ahogy a többi beavatkozás sikere is tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!