Hírek

2013.12.23. 08:46

Átadtuk olvasóink adományát Eszternek (frissítve)

Az asztalon karácsonyi édességek, az udvaron ajándék autó, Eszter arcán pedig a már jól ismert mosoly.

Arany Horváth Zsuzsa


Indulunk Sárhidára. Ambrus Tamás, Virrasztó Zsolt (b-j) a szerkesztőségből való  indulás előtt (fotó: Pezzetta Umberto)

Sokhónapos történet egyik zárófejezetéhez érkeztünk hétfő délelőtt. Elvittük Takács Eszterhez az Önök által neki gyűjtött adományt, összesen 3,4 millió forintot, ráadásul lapunk felajánlásának és az Autó-Szántó Kft. segítségének köszönhetően egy autó is megérkezett hozzá, melyet a cég nevében Boros Olivér értékesítési vezető adott át. Mi több, az ajándékozó az ezzel járó összes papírmunkát is magára vállalta. Olvasóink adományát pedig Virrasztó Zsolt főszerkesztő helyezte el a család karácsonyfája alá.

 

Elől középen Takács Eszter az összeget jelző táblával, mögötte balról jobbra: Ambrus Tamás, a koncert szervezője, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere, az akció segítője, Dávid Eszter, az édesanya, Mázsa Ferenc, Sárhida polgármestere, Dzseni, Eszter húga, Szabó Istvánné, a térség családgondozója és Virrasztó Zsolt, a Zalai Hírlap főszerkesztője
(Fotó: Pezzetta Umberto)

Minden esztendőben meggyőződünk róla, hogy bár a világ olykor a kegyetlenebbik arcát mutatja, az összefogás és az együttérzés soha nem veszik ki belőlünk, emberekből.

- Nagyon sok ember mozdult meg a megyében, sőt, a megyén kívül is – mondta hétfő délelőtt Sárhidán Takács Eszter otthonában Virrasztó Zsolt, a Zalai Hírlap főszerkesztője, amikor az Önök adományával megérkeztünk Balaicz Zoltán egerszegi alpolgármester, Mázsa Ferenc, sárhidai polgármester, Ambrus Tamás rendezvényszervező és Szabó Istvánné családgondozó társaságában. A főszerkesztő elmondta, a sokrétű összefogás nyomán összegyűlt pénzzel talán megoldódnak a család főbb anyagi gondjai, így most Eszterre vár a feladat:

– Az a feladat, hogy megküzdjél azzal, amivel kell, s megőrizd azt a bájos mosolyt, amit sok-sok képen láttunk, s amire sokaknak van szüksége most már – mondta a lap szerkesztőségének a vezetője, utalva arra, hogy immár nagyon sok ember ismeri Esztert, de a család, az édes-anya is számít a húszéves lány jó kedélyére. Mint ismeretes, Eszter osteo sarcomában, egyfajta csontrákban szenved, illetve szenvedett, ezért vesztette el a jobb lábát. Több műtéten van túl, jelenleg szerencsére tünetmentes, a kemoterápiás kezelést is felfüggesztették, kontrollra márciusban megy.

A történet kezdeteit is fel-idéztük: mi februárban találkoztunk Eszter történetével, ekkor ismertettük meg olvasóinkat a szép fiatal lány küzdelmével. Addigra a sárhidaiak is összefogtak, jótékonysági bál bevételét ajánlották fel. Az akcióhoz Ambrus Tamás és Odonics Zsuppán Beáta is csatlakozott, a december 14-én lezajlott nagy sikerű koncert bevételét utalták át Eszter javára. (Ugyanaznapi bevételét Végh Tímea masszőr is átadta Eszternek. A sárhidai önkormányzat saját eszközeivel támogatja a családot.

De folytatva az örömteli délelőtt történetét: ezek után kabátot öltöttünk, s az udvaron gyűltünk egy Suzuki Ignis köré.

– Amikor Szántó János, az Autó-Szántó Kft. ügyvezetője olvasta a Zalai Hírlapban Eszter történetét, azonnal kerestük a megoldást, s meg is találtuk, hiszen tudtuk, hogy az autó a legnagyobb gond. Az Autó-Szántó Kft. a Zalai Hírlappal karöltve tudja átadni ennek az autónak a slusszkulcsát, ami azt jelenti, hogy mostantól Eszteré ez a jármű – mondta Boros Olivér, a cég értékesítési vezetője. Az autó szervizelve, átnézve kerül tulajdonba, s minden egyéb adminisztratív teendő alól is mentesül a család. – Szeretettel adjuk, szolgáljon megelégedésükre – tette hozzá az értékesítési vezető.

Nem is találhattunk volna értőbb partnerre, mint az autókereskedés, hiszen, mint arról beszámoltunk, az ő hibájukon kívül balesetet szenvedett, ezért tavasz óta járóképtelen az az autó, amelyet még tetemes törlesztőrészlet terhel. Noha Eszternek és édesanyjának gyakorta kell a fővárosba utazni, mivel a gyógykezelés minden fázisa ott zajlik.

És ebben a helyzetben érkezett a további jó hír, igaz, nem előzmények nélkül. Beszámoltunk róla, hogy a CIB Banktól lízingelt autó miatt szerkesztőségünk megkereste a pénzintézetet, reménykedve a segítő együttműködésben. Tegnap érkezett meg a levél a banktól a családhoz, benne azzal a tartalommal, amelyet mi már ismertünk a CIB Bank kommunikációs munkatársaitól: a pénzintézet értékes fel-ajánlással siet a bajban lévő család megsegítésére. Az ajánlatuk enyhít a terheken.

Végül de nem utolsó sorban: szombaton Felsőrajkon a karácsonyi vásárban is gyűjtöttek Eszternek, információink szerint tegnap délután 300 ezer forintot vitt a felsőrajki delegáció Sárhidára.

 

Nagyon nehéz nagyon kevés pénzből megélni. Ha betegség tetézi az élet problémáit, akkor pedig az addig anyagi gondokat nem szenvedők is megrogyhatnak. Az egyik percben még minden rendben, terveket szövögetünk a jövőről, főleg a gyerekeinkéről, a másikban ránk omlik az ég, minden egész eltörik. Újra kell gondolni mindent, elfelejteni a szép terveket, sőt, néha csupán örülni annak, eltelt egy nap anélkül, hogy beleőrültünk volna. Egy fiatal lány másfél éve él abban a világban, amelyben senki sem szeretne. Ahogy ismerem, van ereje ahhoz, hogy szembeszálljon a legrosszabbal. Az erő persze nem áll önmagában, sokszor a másik emberét kell használnunk.

Az édesanyákét legtöbbször. A szóban forgó ifjú lány anyukájának az energiája is kimeríthetetlen. Most talán leg-alább a pénzügyek miatt nem kell annyiszor felriadnia éjszaka. Ígérem, követni fogjuk a sorsukat, ahogy annak az adománynak az útját is, amelyet Önök gyűjtöttek össze számukra. Ez együttes felelősség és kötelesség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!