Hírek

2013.11.03. 13:35

Kellemes őszi túrák az erdei kisvasúttal

Csömödér - A menetrend szerinti járatok ugyan már nem közlekednek a csömödéri erdei kisvasúton, időnként azért akad lehetőség vonattal kirándulni.

Gyuricza Ferenc

Az egyik ilyen különleges alkalmat az elmúlt hétvége jelentette, hiszen szombaton és vasárnap is elindított két-két járatpárt a Lenti és Csömödér közötti szakaszon az Állami Erdei Vasútüzem. Szombaton 34 utas váltott jegyet, a vasárnap délelőtti szerelvényre pedig 11 személy foglalt helyet, közöttük a Szegedről érkezett dr. Téglás Botond és családja.

Az erdei kisvasút szombaton és vasárnap is két-két járatpárral közlekedett a Lenti és Csömödér közti 14 kilométeres szakaszon. Fotó: Gyuricza Ferenc

- Öt napot töltünk el Lentiben, ezen időszak alatt szeretnénk a környékkel is megismerkedni - mondta a férfi. - Jártunk Lendván, Varasdon és Csáktornyán, de azt is kihasználtuk, hogy a kisvasúton különjáratot indítottak. Utóbbit elsősorban a gyerekek miatt, abban bízva, hogy vadakat is látunk, s így is történt. Általában kedveljük a kisvasutat, a gemencit is kipróbáltuk már, s tetszett az itteni is.

A csömödéri erdei kisvasúton legközelebb november 9-én, Márton-nap apropóján indítanak különjáratokat, amely nemcsak úti, de gasztronómiai élményeket is kínál. Ezekre a szerelvényekre a mostaninál nagyobb érdeklődés mutatkozott a Márton napi lúdlakoma nevű programmal elinduló szalonkocsiban az összes hely elkelt, ezért a vasútüzem este hét órakor újabb szerelvényt indít útnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!