Hírek

2013.10.03. 13:29

Korszerűsítik a fűtési rendszert a kiskanizsai iskolában

Nagykanizsa - Tavaly decemberben hősugárzó és villamoskályha mellett kellett tanulniuk a kiskanizsai iskola diákjainak, mert kilyukadt a földben futó fűtéscső és elszivárgott a melegvíz. Most az önkormányzat saját költségére elvégzi a fűtési rendszer korszerűsítését.

Horváth-Balogh Attila

– Az intézmény 1979-ben épült, akkor készült el a fűtési rendszer is, aminek jelentős része a talajban húzódott – bocsátotta előre Molnár István, a Kiskanizsai Általános Iskola igazgatója. – Az átadás óta eltelt 34 év alatt ezek a csövek elkorhadtak (nyilván, a föld alá nem lehet látni, ezért nem tűnt fel), s tavaly ebből fakadóan jelentkeztek fennakadások a fűtésben. Az önkormányzattól akkor ígéretet kaptunk rá, hogy idén lesz pénz a felújításra. A képviselő-testület 15 millió forintot különített el a fejlesztésre.

A kivitelező munkatársa, Lukács Ernő az egyik radiátort szereli le. Fotó: Horváth-Balogh Attila

A beruházás keretében nem csak az említett, földben futó csővezetéket váltják ki olyan megoldással, mely révén a cső állapotának alakulása nyomon követhető lesz, hanem a régi, ormótlan acélradiátorokat is lapradiátorokra cserélik. A rendszer a hónap közepére készül el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!