Hírek

2013.10.02. 13:00

Biztonságosabb volt idén a Balaton és a Velencei-tó térsége

Zalakaros - Habár soha ennyi turista nem járt még Somogy, Veszprém és Zala megye Balaton-parti, illetve Fejér megye Velencei tavi térségében, ennek ellenére a bűncselekmények száma csökkent, a közbiztonság pedig javult a régióban.

Horváth-Balogh Attila

Ez szerdán hangzott el a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság évadzáró ülését követő sajtótájékoztatón. Az országos rendőrfőkapitány, Papp Károly altábornagy a korábbi évek gyakorlatához igazodva idén is elrendelte a bizottság működését, melynek az volt a feladata, hogy a turistaszezon időszakában, azaz június elsejétől szeptember 15-ig hangolja össze az előbb említett, idegenforgalmi szempontból kiemeltnek számító régió rendőrkapitányságainak munkáját. A szezont értékelő és záró tanácskozásra került sor szerdán Zalakaroson - a helyszín nem véletlen, hiszen a soros elnöki tisztet idén Zala látta el. A sajtó képviselőit a házigazda város, Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere köszöntötte, kiemelve: a település az ország egyik legbiztonságosabb városa, amiben fontos szerepe van az itteni rendőrőrs munkatársainak.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány azt mondta: a térség rendőrségeinek munkáját az összefogás jellemezte.

- A rendőrség az érintett 4 megyében minden vállalását teljesítette, a készenléti rendőrség állományával megerősítette a helyi kapitányságokat. Közel 9000 fő 118 ezer órányi szolgálatot teljesített és számos razziára is sor került, melyek során több körözött bűnöző is horogra akadt - fogalmazott. - Mindennek köszönhetően csökkent a bűncselekmények száma, javult a közbiztonság és a közlekedésbiztonság.

Dr. Fülöp Valter ezredes, Zala megye rendőrfőkapitánya is azt emelte ki: a korábbi évekhez képest több volt a rendezvény és a turista a 4 megyében, mégis 11 százalékkal sikerült csökkenteni a bűncselekmények számát.

Az eseményen elismerések átadására is sor került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!