Hírek

2013.09.29. 17:38

Strandolimpián vetélkedtek Zalakaroson

Zalakaros - Katus Attila aerobic Európa- és világbajnok, a fürdőváros egészségturisztikai nagykövete vezetésével strandolimpiára került sor szombaton a Fürdő új családbarát fejlesztésében, a Vízipók-Csodapók fedett gyermekvilágban.

Horváth-Balogh Attila

A versenyző három csapat – melyek 15-15 fővel álltak fel a nagykanizsai piarista iskola, illetve a zalakarosi és a gyenesdiási általános iskolák diákjaiból – tagjainak játékos vízi feladatokat kellett teljesíteni.Emellett persze, a szárazföldön is akadt némi dolguk, miközben megismerkedhettek az új fejlesztés játékaival is.

– Zalakaros gyermekbarát beruházásai révén egyedi szerepet tölt be a Balaton-régióban. A Balaton, mint édesvízi tó és Hévíz, mint gyógytó mellett a régió épített családi fürdővárosaként igyekszünk pozicionálni magunkat – tudtuk meg Jámbor Tímea stratégiai marketingvezetőtől. – Ám közösen szeretnénk egyfajta komplex szolgáltatáscsomagot is kínálni a térségbe látogató turistáknak, ezt az összefogást szimbolizálja a régiós strandolimpia, amit a turizmus világnapja alkalmából rendeztünk meg.

A rendezvényt levezénylő Katus Attila szerint az amúgy már a Fürdő hagyományos programjai közé tartozó strandolimpia kiváló alkalom arra, hogy a gyerekek megtapasztalhassák a mozgás örömét.

– Tudjuk jól, hogy az úszás és a vízbiztonság mennyire fontos a nebulóknak, ezek fejlesztésére kiváló lehetőség a strandolimpia – szögezte le. – Ezt szolgálják a vízi versenyszámok, például a bemelegítő csúszdázás és a versenyúszás. Emellett a „szárazföldön" felmérjük has-, illetve hátizmuk állapotát is felülések keretében, hiszen mindennek az alapja az erős törzs- és hasizom. Azt gondolom, mivel mindezt sikerül játékos vetélkedés formájában elvégeznünk, ezért aztán felejthetetlen nap lesz ez a gyerekek számára. Hiszen én is máig jól emlékszem rá, hogy gyermekként imádtam a hasonló versenyhelyzeteket, mindig alig vártam, hogy más iskolák tanulóival mérkőzhessünk meg.

A gyenesdiási Vidman Noémi elárulta: legjobban a vízicsúszdázás tetszett neki, de nagyon élvezte az új játszóeszközöket is.

A strandolimpiát a hazaiak, a zalakarosi gyerekek csapata nyerte, másodikak lettek a kanizsai piaristák, a képzeletbeli dobogó 3. fokára a gyenesdiásiak állhattak fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!