Hírek

2013.09.03. 14:45

Képes receptkönyv készült a dödölléről

Nagykanizsa - Kedden mutatták be Prikryl József mesterszakács új receptkönyvét, mely egy jellegzetes zalai étekről, a dödölléről kapta nevét.

Zalai Hírlap

Talán nem véletlen, hogy a könyv bemutatójára néhány nappal az idei bor- és dödölle fesztivál előtt került sor, hiszen, Prikryl József mesterszakács a fesztivál szakmai vezetője is egyben.

Mint azt a könyv szerzője  elárulta: másfél évtizeddel ezelőtt, mikor Zalába költözött, azt sem tudta, mi fán is terem a dödölle. Aztán munkája során egyre többször találkozott ezzel a jellegzetes zalai étellel, mely népi eledelt a kényszer szülte.

A dödölle című könyv természetesen több egy egyszerű szakácskönyvnél, hiszen nem csak az ételek receptjei és azok elkészítésének módja olvashatók benne, de bőséges visszatekintést ad a népi ételek történetéről, sőt, nagyszerű anekdoták is olvashatók a dödölléről. A receptkönyv persze mit sem érne gyönyörű fotók nélkül, ez utóbbiról Balogh Krisztián gondoskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!