Hírek

2013.09.09. 16:26

A Gazdálkodási Karon is megkezdődött a tanév

Zalaegerszeg - A Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Karán is megtartották hétfőn a tanévnyitó ünnepséget.

Szabó Judit

Az első éves hallgatókat elsőként Sándorné Kriszt Éva rektor köszöntötte, aki elmondta, hogy idén több mint 5300-an kezdik meg tanulmányaikat a főiskolán, a zalaegerszegi karra pedig 265 elsőst vettek fel. Dr. Solt Katalin dékán beszédében kitért arra, hogy a közgazdasági alapképzési szakokon módosított tanterv lép életbe. A képzés gyakorlatorientáltabb lesz, már az iskolapadban olyan feladatokat kapnak a diákok, amelyekkel leendő munkahelyeiken találkozhatnak. Az újdonságok között említette a felsőoktatási szakképzés elindulását, majd emlékeztetett rá, hogy a Gazdálkodási Kar nagy hangsúlyt fektet a környezet fenntarthatóságát célzó programokra.

Rigó Csaba Zala megyei kormánymegbízott arról beszélt köszöntőjében, hogy a főiskola megállja a helyét a felsőoktatási versenyben. Míg előfordul, hogy másutt létszámgondokkal küzd egy-egy intézmény, a zalaegerszegi Gazdálkodási Karra 60 százalékkal több elsőst vettek fel, mint tavaly, emelte ki a kormánymegbízott.

Az elsősök eskütétele után Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere a város polgáraivá fogadta a főiskola új hallgatóit. Elmondta, hogy a BGF és a Gazdálkodási Kar folyamatos megújuláson megy keresztül, s a belső, tartalmi és szakmai fejlődést külső, infrastrukturális újítások kísérik. Két éve elkészült el az Infocentrum 622 millió forintos beruházással, majd elindult a zalaegerszegi önkormányzat ökováros programjához kapcsolódva a Zöld Kampusz környezetvédelmi projekt, amely 143 millió forintból valósul meg. A várossal közösen zajlik egy önkéntességi program, komplex tehetséggondozásra 45 millió forintot nyert az intézmény, míg egy egészségügyi és gazdasági kutatás-fejlesztési projektre a partner céggel együtt 404 milliót. A legújabb pályázati program keretében pedig a három egerszegi főiskola közösen használhat fel 748 millió forintot a következő két év fejlesztéseire, mondta az alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!