Hírek

2013.08.05. 22:00

Karosiak Olesnoban

Zalakaros - A közelmúltban 11 fős delegáció utazott ki Zalakaros képviseletében a lengyelországi Olesno partnertelepülés meghívására.

Pásztor András

A két település közötti baráti kapcsolat és együttműködés fél évtizedes évfordulójának jegyében a karosi városnapi ünnepséget követően három pár táncos, egy szakács és két fő szakember kapott meghívást a lengyelországi Olesnoból.

Az ottani városnapi ünnepségen vehette át Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere a települések közötti kapcsolatépítésben végzett tevékenységének elismerésül az olesnoi önkormányzat kitüntetését, melyre azért is büszke a fürdőváros vezetője, mert viszonylag rövid idő alatt sikerült élő, tartalommal teli kapcsolatot kiépíteni a két város között. Az olesnoi ünnepi program keretében a Karos Táncegyüttes is fellépett, fergeteges sikert aratva.

- Részt vettünk az olesnoi városnapi programokon, így a központi tér szökőkútjának avatásán is - számolt be Novák Ferenc, aki hozzátette: később Krakkó nevezetességeit a megtekintették.

A karosi küldöttség tagjai a 15. századi Szent Anna templomnál. Fotó: Zalakaros

A kinttartózkodás ideje alatt a zalakarosi küldöttség is kedveskedett a vendéglátóknak, Ribarics János szakács többszáz adag igazi magyaros pörköltet készített.

Ezt követően a zalakarosi iskola által szervezett rajzverseny lengyel helyezettjeinek adta át az értékes díjakat 3-4 napos zalakarosi osztálykirándulás Novák Ferenc polgármester.

A két település vezetője a közeljövő terveiről is tárgyalt, így például arról, hogy szeptemberben az olesnoi kórus tagjait érkeznek Magyarországra. Mint megtudtuk: az iskola is folytatja a nemzetközi együttműködés jegyében az olesnoi kapcsolatépítést.

- Abban is megállapodás született, hogy autóbuszos lengyel turisták számára zalakarosi "csomagot" állítunk össze, ugyanis már most többen jelezték, hogy szívesen ellátogatnának hozzánk - adta hírül Novák Ferenc polgármester.

Amúgy Zalakaros élénk nemzetközi kapcsolatrendszerét az is jelzi, hogy a néhány nap múlva esedékes bornapokra a fürdőváros másik testvértelepüléséről, a németországi Puchheimből érkezik hivatalos delegáció.

További hírek Zalakarosról itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!