Hírek

2013.07.21. 22:00

Jazzland: Cserfőn a helye

Remek zenészek, jó borok és friss hegyi levegő. Röviden így foglalható össze az idén 18. alkalommal megrendezett cserfői Jazzland.

Pásztor András

Az elmúlt hétvégén sokszorosa volt a vendégek száma a cserfői hegyen a megelőző egy havi „termésnek”. A borosgazdák mellett rengeteg jazzrajongó érkezett Tiborcz Iván portájára, ahol – a hagyományoknak megfelelően – szabadtéri mulatság várt rájuk. A csütörtöki nyitány után péntek fiatal és tehetséges zenészekből álló horvát zenekar, a Laura And The Mushroom pezsdítette fel a sörpadoknál helyet foglaló, bort, pálinkát vagy éppen sört kortyolgató közönséget.

– A Jazzland egy hatalmas kerti parti, élőzenével – foglalta össze tömören a buli lényegét Halász Gyula, aki minösszes két alkalmat hagyott ki az eddigi 18 zenei hétvégéből. – Úgy gondolom, ez a környezet jobban passzol a jazz műfajához, mint egy koncertterem. Másrészről sok feltörekvő fiatal zenész tud bemutatkozni az esteken, szóval Tiborcz Iván, a Jazzland szervezője érti a dolgát.

És ha már szóba kerültek a fiatal tehetségek, akkor érdemes szót ejteni a Gayer Mátyás, Hodek Dávid és Hofeczker Mátyás alkotta trióról, akik ugyancsak elvarázsolták a közönséget. A három fiatal zenész első alkalommal játszott együtt, ám ez inkább doppingolta, mintsem visszavetette őket. A koncerten a jazz-standardok mellett, Gayer Mátyás saját szerzeményei is felcsendültek.

Szombaton a zárónapon is remek koncertekre került sor, elsőként a Tiborcz Quartet lépett színpadra, majd egy nemzetközi formáció, a Benoit Martiny Band, amely csapat tulajdonképpen lemezbemutató koncertet tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!