Hírek

2013.06.19. 13:25

Olvasói panasz: hibázott az E.ON leolvasója

Zalaszentgyörgy - Tarnóczi László zalaszentgyörgyi olvasónk azzal a panasszal fordult szerkesztőségünkhöz, hogy június 4-én az E.ON képviselője úgy olvasta le ingatlanukon a villanyórát, hogy senki nem tartózkodott otthon.

Magyar Hajnalka

Mint elmondta, a házukat kerítés védi, a kapu zárva volt, meglátása szerint az illető törvényt sértett azzal, hogy bement az udvarukra. Feljelentést fontolgat, mert úgy véli, ez nem először fordult elő. Mint mondta, ők soha nem akadályozták az E.ON munkáját, ám ez alkalommal nem kaptak semmilyen értesítést arról, mikor érkezne az esedékes elszámolás miatt a leolvasó.

Azért látja bizonyíthatónak a jogtalan behatolást, mert a megkapott számlán a pontos óraállás szerepel, tehát megnézték azt. Reklamáltak is az ügyfélszolgálaton, ahol azt a választ kapták, hogy egyik családtag engedte be a leolvasót, ám ez nem igaz, mert senki nem tartózkodott otthon.

A panaszra Egyházi Nikolettától, az E.ON szóvivőjétől kaptunk választ. Mint írja: a törvényi szabályozás szerint, tekintettel arra, hogy a szolgáltató tulajdonában lévő fogyasztásmérő idegen tulajdonú ingatlanon kerül felszerelésre, a fogyasztó kötelezettsége annak biztosítása, hogy a leolvasást a szolgáltató megbízottja el tudja végezni. A számlán tüntetjük fel azt az adott időszakot, amin belül a leolvasást elvégezzük. Ha a fogyasztónk a leolvasás időpontjában nem ér rá, az is nagy segítség, ha szomszéd vagy rokon biztosítani tudja a mérőhelyhez való bejutást. Ha a fogyasztásmérő leolvasása nem lehetséges, a leolvasó értesítőt hagy a helyszínen, melyben további egyeztetést kér az ügyfelünktől.

- Általános érvényű szabály, hogy zárt ingatlanra (kulcsra zárt kerítés, kapu) nem mehetnek be leolvasóink. Mivel ebben az esetben leolvasó kollégánk hibázott és nem tartotta be a vonatkozó előírásokat, ezért munkahelyi vezetője a figyelmeztetésben részesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!