Hírek

2013.06.02. 15:47

A Ganz-iskola ünnepe - Öregdiák piknikkel zárult a jubileumi rendezvénysorozat

Zalaegerszeg - Ünnepi műsorral, az öregdiákok piknikével és díjátadásokkal ért véget szombaton a Ganz-iskolában az intézmény alapításának 50. évfordulójára rendezett programsorozat.

Horváth A. Attila

Vargáné Bérczes Bernadett igazgató a Zalai Hírlapnak elmondta: az egész tanévet a jubileumnak szentelték, a szombati zárórendezvényen pedig mintegy száz öregdiákot láttak vendégül, ami azt bizonyítja, hogy igen nagy az összetartás az egykori ganzosok között.

Konrád Zoltán (balról), Vargáné Bérczes Bernadett és Gyutai Csaba. Fotó: Katona Tibor

A megnyitót követően diákok elevenítették fel előadásukban az elmúlt fél évszázad fontosabb eseményeit, közben versek és dalok hangzottak el. Az iskola hírnevének öregbítéséért járó Ganz-emlékérmet idén Gyutai Csaba polgármester (szintén egykori ganzos) és Konrád Zoltán, az öregdiákok klubjának alapító tagja vehette át az igazgatótól. Gyutai Csaba úgy fogalmazott: Zalaegerszegnek és az egész térségnek szüksége van arra a kiváló minőségű műszaki képzésre, amelyet a Ganz-iskola kínál.

A díjátadás után négy volt ganzos diák - Busa Csaba, a Zala Volán személyközlekedési igazgatója, Vigh László országgyűlési képviselő, Molnár Balázs futballista és Gyutai Csaba - szólt arról, hogy miként alakult a pályafutásuk az iskolai évek után. A beszélgetést a Zalai Hírlap újságírója, az ugyancsak a Ganzban végzett Arany Gábor moderálta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!