Hírek

2013.05.08. 17:53

Számítanak az önkéntesek munkájára

Lenti - Elsősorban az idősgondozás, az egészségügy és az oktatás területét érinti az a széles körű önkéntes program, amelyet a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete indított a lenti és a keszthelyi kistérségben.

Gyuricza Ferenc

Többek között erről is szó esett azon a rendezvényen, amit a program keretében tartottak a lenti városi könyvtárban. Rosta Gáborné, a Vöröskereszt lenti vezetője elmondta: a Lentiben és Karmacson kialakított önkéntes pontokon összesen 150 fő bevonásával havonta 240 munkaórával szeretnék segíteni az említett szektorokban dolgozók munkáját. Az önkéntesekre a véradások szervezésében, az egészségügyi intézmények betegellátásában, a házi segítségnyújtásba való bekapcsolódásban, elsősegélynyújtó tanfolyamok és versenyek szervezésében és lebonyolításában, a rendezvényszervezések területén, továbbá adománygyűjtésben számítanak. A szerdai rendezvényen dr. Péró Márta a gyermekbetegségekről, míg Ari Miklós mentőtiszt a baleseti sérülésekről tartott előadást.

Ari Miklós mentőtiszt az otthoni gyermekbalesetek során keletkezett sérülésekről tartott bemutatóval egybekötött előadást. Fotó: Gyuricza Ferenc

- A projekt tavaly október elsején kezdődött, s szeptember 30-ig tart - tette még hozzá Rosta Gáborné. - Az eddigi mintegy fél éves megvalósítása során 99 önkéntes személy bevonására került sor, akik közel ötezer munkaórát teljesítettek már. A mai napig 14 települési önkormányzattal, 17 önkormányzati, valamint egy egyházi fenntartású intézménnyel kötöttünk megállapodást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!