Hírek

2013.04.24. 14:47

LADIK: lezajlott a Zala megyei döntő

Zalaegerszeg - Lezajlott szerdán a Ladik (Lapot a diákoknak!) országos médiavetélkedő zalai döntője, amelyen öt általános iskola csapata mérte össze tudását.

Szabó Judit

A Pannon Lapok Társasága hetedszer invitálta játékos vetélkedőre az általános iskolák 7-8. osztályos tanulóit. A diákoknak  azt kellett bizonyítaniuk, hogy jártasak az újságírói műfajokban, és tájékozottak a közéleti kérdésekben. Ötfős csapatok nevezhettek a versenyre, és a legjobbak (a  zalaegerszegi Öveges-iskola, a vonyarcvashegyi Eötvös Károly Általános Iskola,  a nagykanizsai Miklósfai Általános Iskola, a felsőrajki Suli Harmónia Általános Iskola, valamint a galamboki iskola diákjai) szerdán a Kamarák Házában vehettek részt a megyei döntőn.

A feladatok között volt logótervezés, interjúkészítés, de tudósítást is kellett írni a döntő eseményeiről, valamint mozaikokból képet kirakni, és képaláírást illeszteni hozzá. A teljesítményeket Bedő Sándorné Becze Zsuzsanna pedagógiai előadó és könyvtári szakértő, a Zala Megyei Pedagógiai Intézet munkatársa, Kereki Judit, a Deák Ferenc  Megyei és Városi Könyvtár munkatársa és  Szente Ottó, a Zalai Hírlap felelős szerkesztője értékelte.

- Eleve pozitívum, hogy a gyerekek hajlandók részt venni egy ilyen vetélkedőn, és nagy öröm, hogy  olvasnak újságot,   kreatívak és tudnak csoportban dolgozni  - értékelte Bedő Sándorné Becze Zsuzsanna, aki jó tanácsokkal is ellátta a versenyzőket.

Kereki Judit kiemelte a pedagógusok alapos felkészítő munkáját, nélkülük nem születhettek volna ilyen szép eredmények.  A versenyt a zalaegerszegi Öveges-iskola csapata nyerte.

- Nagyon izgalmas volt az interjúkészítés,  hogy ki kellett állni a versenyzők és a zsűri  elé, viccesnek lenni, de az interjú követelményeinek is megfelelni -  mondta a nyertes csapat tagja, Farkas Vivien.

A vonyarcvashegyi csapat sokadszor lett ezüstérmes.

- Szerettünk volna  nyerni, de gondjaink voltak a feladatokra adott időkerettel  - említette Németh Júlia.

Senki sem távozott azonban üres kézzel,  minden résztvevő kapott  ajándékot, az első három helyezett  pedig pénzjutalmat is.  A  harmadik helyen a kanizsai diákok  végeztek.   A győztes csapat május végén  Pécsett az országos döntőn bizonyíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!