Hírek

2013.02.27. 16:43

Véradókat jutalmaztak Nagykanizsán

Nagykanizsa - Sokszoros véradókat köszöntött szerdán a Medgyaszy Házban a Magyar Vöröskereszt zalai szervezete. Az ünnepségen jutalmazták azok a fiatalokat, akik részt vettek az önkéntes véradásról szóló rajzpályázaton.

Sámel József

Az önkéntes véradók elismerésére zalai kezdeményezésre 1988 óta országszerte rendeznek véradó napokat. Ilyen ünnepségre került sor szerdán Nagykanizsán is, mely keretében azoknak az embereknek a segítőkészségét állították középpontba, akik a véradással számukra ismeretlen betegeken segítenek.

Az ünnepségen dr. Dancza Tímea, a Zalaegerszegi Területi Vérellátó vezető főorvosa  kiemelte: a magyar véradó mozgalom Európában a legjobbak közé tartozik, a lakosság körülbelül 5 százaléka rendszeresen részt vesz a szervezett véradásokon.

A rendezvényen díjkiosztóra is sor került, a Vöröskereszt városi szervezete által meghirdetett rajzpályázat legjobb alkotóit jutalmazták.

Ezt követően a 40-50-60-70-80-szoros véradók elismerésére került sor. Külön köszöntötték Bodó Lászlót, 138-szoros véradással igazi rekordernek számított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!