Hírek

2013.02.05. 14:28

Megalakult a Zala megyei ifjúsági kerekasztal

Zalaegerszeg - Megalakult a Zala Megyei Ifjúsági Kerekasztal, amely a Zalában működő ifjúsági szervezeteket fogja össze.

Szabó Judit

Az alakuló ülésen Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere a város ifjúságpolitikájáról beszélt. Előrelépésnek nevezte, hogy idén  már külön soron szerepeltetik a költségvetésben a Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat, a Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal és a Zalaegerszegi Főiskolások Egyesülete támogatását. Mindhárom szervezetet egymillió forintot használhat fel. Támogatja az önkormányzat a városi diáknapokat is, és a nemzetközi építész diákkonferenciát, amelynek idén Zalaegerszeg ad otthont.

Bognár Ákos, a Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal elnöke jelezte, elsősorban azt várja a megyei kerekasztaltól, hogy javuljon a kommunikáció a Zalában működő ifjúsági szervezetek között, és közösen tudjanak fellépni a fiatalokat érintő ügyekben. Ezt Gulyás Tibor, a Nemzeti Ifjúsági Tanács alelnöke is fontosnak tartja, aki a tanács tevékenységét mutatta be a rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!