Hírek

2013.02.17. 15:23

Madárkiállítás Balatonmagyaródon

Balatonmagyaród - Közel 40 tenyésztő mutatta be a hétvégén különleges és látványos madarait a III. Galamb- és Díszmadár Kiállításon. Aki kilátogatott a kultúrházba, az találkozhatott sziklalakó, vagy éppen mekegő papagájokkal is.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Zvér Attila főszervező elmondta: az érdeklődők 30 dísztyúkban, 100 galambban, közel 150 papagájban és 30 egzóta madárban, kanárikban, pintyekben gyönyörködhettek. Sinka Endre Zalaegerszegről például kecskepapagájokat (mekegő hangjuk miatt kapták furcsa nevüket), illetve sziklapapagájokat hozott.

- Ez utóbbi Patagóniából származik, nagyon érdekes, ugyanis a tengerparton, a homokkő-falakba vájja költőhelyét. Akár 3 méter mélyre is beássa magát - magyarázta a férfi. - Óriási populációja él ott, sokszor 100-150 ezer madár is összeverődik egy csapatba.

Sinka Endre hozzátette: néhány madár 2000 évvel ezelőtt egyedüliként átrepülte az Andokot és ennek köszönhetően Chilében is meghonosodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!