Hírek

2013.02.04. 08:55

Hangtompítós kispuskát foglaltak le a kanizsai rendőrök

Egy ellenőrzés során találták egy autó csomagtartójában a hangtompítóval, távcsővel felszerelt, engedély nélküli kispuskát a nagykanizsai rendőrök vasárnap délelőtt - tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

zaol.hu

A nagykanizsai rendőrök vasárnap délelőtt igazoltatták egy Ford Escort típusú személygépjármű utasát Nagykanizsán, az Újudvari temetőnél. Az ellenőrzésen a gépkocsi csomagtartójában egy hangtompítóval felszerelt kispuskát és hozzá tartozó 15 darab lőszert találtak a járőrök.

Kihallgatása során a 49 éves nagykanizsai férfi elmondta, hogy a fegyvert – a csővel, zárszerkezettel, hangtompítóval, tussal együtt - saját maga készítette több hónapon keresztül, amelyre azonban nem rendelkezett engedéllyel. A puskához távcsövet is vett, a több doboz lőszert pedig egyik ismerősétől szerezte.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya G. József ellen engedély nélküli készítéssel, megszerzéssel, tartással, forgalomba hozatallal elkövetett lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!