Hírek

2013.02.17. 13:35

Babaruhák és játékok mustrája Teskándon

Teskánd - Babaruha- és játékbörzére várták az érdeklődőket szombaton a teskándi Kemence-házban. A másfél éve átadott korszerű létesítmény manapság jól kihasznált közösségi térként üzemel.

Horváth A. Attila

Pénteken ugyanitt 39 önzetlen donort (köztük több fiatalt) sikerült véradásra mozgósítania a Magyar Vöröskeresztnek, később a teskándi vállalkozók hagyományos estjét rendezték meg az épületben, szombaton délelőtt pedig már szülők és nagyszülők járták a ház folyosóit és vizslatták a babaruhabörze kínálatát. Mint az egyik anyuka elmondta: az ötlet jó, és ha majd híre megy a kezdeményezésnek, biztosan többen csatlakoznak. A kiállítók elsősorban használt, de jó állapotú ruhákat hoztak el a börzére. A környező településekről is érkeztek.

- Babaklubunk és sok gyerekrendezvényünk van a faluban. Az anyukákkal beszélgettünk arról, hogy jó lenne, ha például a ruhák és játékok cseréjéért nem kellene Egerszegre utazni. Így jött a saját börze ötlete - említette a szervező, Salamonné Zsuzsa, aki azt is megjegyezte: szeretnék rendszeresíteni a programot.

Elsősorban használt, de jó állapotú ruhákat kínáltak a szombati börzén. Fotó: Katona Tibor

Tóth István Jánosné polgármester arról számolt be a Zalai Hírlapnak, hogy a Kemence-ház nagyon népszerű lett a teskándiak körében. Egyebek közt idősek klubjának, főzőtanfolyamnak, hímzőszakkörnek, ulti-, sakk- és pingpongversenyeknek ad otthont a ház, illetve környezetvédő klub is indul a tervek szerint. A teleházat szintén itt rendezték be, ezért a fiatalok iskola után gyakran időznek az épületben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!