Hírek

2012.12.31. 11:33

Kilenc község alkot új körjegyzőséget

Csörnyeföld - A törvényi előírásoknak való megfelelés érdekében közös új hivatalt hoznak létre a bázakerettyei és a csörnyeföldi körjegyzőséghez tartozó települések. Minderről a kilenc érintett önkormányzat már meg is állapodott egymással.

Gyuricza Ferenc

Az együttműködés létrejöttéről Simon Zoltán, Csörnyeföld polgármestere tájékoztatta lapunkat. Elmondta: az új törvényi előírásnak, miszerint új hivatalt minimum hét település, vagy együttesen legalább kétezer lakossal bíró önkormányzatok hozhatnak létre. A fenti kritériumoknak sem a bázakerettyei, sem a csörnyeföldi körjegyzőség nem felelt meg, ezért evidens volt, hogy fuzionálnak. Az újonnan felálló hivatal központja a legnagyobb település, Bázakerettye lesz, de Csörnyeföldön is folyik majd ügyintézés. Az említett két község mellett Maróc, Kiscsehi, Lispeszentadorján, Lasztonya, Szentmargitfalva, Muraszemenye és Kerkaszentkirály tartozik meg hozzájuk. A kilenc település együttes lakosságszáma közel háromezer fő.

- Az új hivatal várhatóan 11 fővel kezdi meg munkáját - tette hozzá Simon Zoltán. - Miután a bázakerettyei volt körjegyző, Drávecz Gyuláné a jövőben a lenti járási hivatal munkáját irányítja, így az új hivatalvezető személyéről is könnyedén meg tudtunk állapodni, ezt a feladatot dr. Ratkovics Ágnes, az eddigi csörnyeföldi körjegyző látja el. A kétpólusú működés miatt valószínűleg szükség lesz egy aljegyzőre is, ám miután erre a státuszra a jelenlegi apparátusban nincs megfelelő végzettségű személy, így a terveink szerint pályázatot írunk ki az álláshelyre.

Simon Zoltán kérdésünkre azt is elmondta: az együttműködés eredményeként kevesebb dolgozó szolgálja ki a településeket, mint a két önálló hivatalban, ugyanakkor a racionalizálás nem járt elbocsátással, hiszen a járási hivatalok és kormányablakok vettek át tőlük dolgozókat, illetve van olyan személy is, aki nyugállományba vonul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!