Hírek

2012.11.08. 20:56

Segítség a Sebestyén családnak: házat is felajánlottak olvasóink

Zalamerenye - A fedél nélkül maradt Sebestyén család megsegítését támogató adománygyûjtô akciónk kapcsán egyre több felajánlás érkezik a megadott számlaszámra, mi több, érkeztek egyéb felajánlások is.

Sámel József

A minap Sipos Anita telefonált szerkesztőségünkbe, hogy felajánljon egy üresen álló házat Zalamerenyén Sebestyénéknek. Editet és Ferencet mi is elkísértük a délzalai faluba.

– A szüleimé volt ez a családi ház, de már hat éve üresen áll – mondta Sipos Anita, akit felesleges is volt kérdezni arról, honnét szerzett tudomást a család történetéről, miután kiderült, hogy a településen ő a Zalai Hírlap kézbesítője. – Már az első cikk megjelenése után elhatároztam, hogy valamilyen módon segítek Ferencnek és Editnek. Sajnos, magam is kerültem már hasonló helyzetbe, így tudom, milyen nehéz talpra állni, ha valaki ekkora pofont kap a sorstól. A házért nem kérek egy fillér bérleti díjat sem, csupán azt várom el, hogy a rezsit fizesse a család, s tartsák rendben az udvart.

A galériáért kattintson a képre!

Sipos Anita belülről is megmutatta az ingatlant, az elmúlt időszakban jobbára csak raktárként használta.

– Víz és villany rendelkezésre áll, sajnos a gáz nincs bevezetve, így szükség lenne egy kályhára, s a fürdőszobába is kellene egy bojler – mondta a tulajdonos. – Egy vécét is célszerű lenne kialakítani az épületen belül, az udvarit ugyanis már elbontottuk. Az udvar végében van viszont egy kis konyhakert, a zöldséget ott meg lehet termelni. Szóval, ha úgy döntetek, szívesen ajánlom fel nektek a házat.

– Köszönjük, hogy ilyen nagylelkű vagy és segítesz nekünk – mondta Ferenc, aki hozzátette: több felajánlást is kaptak, mely megoldaná lakhatásukat, éppen ezért nem akarja elhamarkodni a döntést, mint legutóbb tette. – Szeretnénk megnézni a többi ingatlant is, s átbeszélni, mi lenne a legjobb megoldás. Munkát elsősorban Kanizsán próbálok találni, több helyre is beadtam a jelentkezésemet, remélem akad valami biztosabb, mint a közmunka.

Ha Ön is segítene a Sebestyén családnak: Számlaszám: MKB Zrt. 10300002-10583146-49020050, közlemény: adomány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!