Hírek

2012.11.08. 14:30

Jótékonysági est erdélyi árva gyerekek javára

Zalalövő - Jótékonysági estet rendeznek Zalalövőn november 17-én, hogy meghívhassák a gyimesbükki gyermekotthon lakóit egy minimum tíznapos zalai nyaralásra. Az ötletgazda a salomvári Erdeifaluért Alapítvány.

Szabó Judit

Az alapítvány egyik létrehozója, Mikó-Baráth György vállalkozó az előzményekről elmondta: a tulajdonában álló, Salomvárhoz közeli turistaszállóban már három éve fogad erdélyi árva gyerekeket a Böjte Csaba ferences szerzetes alapította dévai otthonból. A vállalkozó a szállást biztosítja, az ellátást és a programokat pedig az alapítvány segítségével finanszírozzák.

- A dévai otthonnak már elég sok támogatója van, ezért megpróbálunk másoknak is segíteni. Jövőre a gyimesbükki otthonban élő 32 gyermeknek biztosítanánk a nyaralás lehetőségét. Legalább tíz napra szeretnénk vendégül látni őket, az utaztatásukról is gondoskodnánk. Ehhez gyűjtünk támogatókat, ezért szerveztünk jótékonysági estet - vázolta Mikó-Baráth György.

A dévai otthon egyik intézményeként működő gyimesbükki árvaház gyermekeinek zalai nyaralásához bárki hozzájárulhat, aki jegyet vált a zalalövői rendezvényre. A jótékonysági estet november 17-én 19 órakor tartják a Salla Művelődési Központban. Fellép a tárogatón játszó vitéz Vesztergám Miklós, Cservék László citeraművész a tanítványaival, az Ivánci Népdalkör és a Salla Néptáncegyüttes. A belépő 1500, a támogatói jegy ezer forint. Jegyeket elővételben a zalalövői kenyérboltban, valamint a zalacsébi, salomvári, zalaháshágyi és vaspöri vegyesboltban lehet kapni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!