Hírek

2012.10.30. 18:43

Új albumon dolgozik a Quimby

Zalaegerszeg - Novemberben egyetlen koncertünk sem lesz, azért csupaszítottuk le a naptárunkat, mert mindennapos alkotópróbákat tartunk. Hasonló várható január-februárra, ez erősen predesztinál egy teljes albumot, aminek megjelenését jövő év őszére saccolom.

Gyuricza Ferenc

Többek között ezekkel a szavakkal vázolta fel Varga Livius, a Quimby ütőhangszeres-énekese zenekara terveit. Az együttes - amely két éve jelentkezett utoljára stúdióalbummal - az elmúlt hét végén Zalaegerszegen és Lendván,  színházi körülmények közé kialakított, visszafogott hangvételű, Teátrum elnevezésű programjával lépett fel.

- Színházi körülmények között máshogy működnek a dalok, s vannak bizonyos szerzemények, amelyek igazán csak ezen a színtéren hatnak - indokolta Varga Livius a Teátrum program létjogosultságát. - Ezt az előadássorozatot, amely az ötödik évadjánál tart, azért hívtuk életre, mert szeretünk kísérletezni, kiegészíti a zenész létünket. A színházi közeg pedig mindig is vonzott bennünket, játszottunk már alkalmazott zenészként is a Puskás Tamás rendezte Vízkereszt, vagy amit akartok című Shakespeare darabban. A Teátrum programnak nagyon erős a belső fókusza, az emberek ülve hallgatnak minket, mi magunk is ülünk. Ez ránk, előadókra szintén komoly hatással van, arról nem is beszélve, hogy hol egy stand up comedy jelenettel, hol egy apró szkeccsel, vagy filmvetítéssel - amiket a dramaturgia részévé teszünk - folyamatosan díszítjük az előadást.

Varga Livius hozzátette: a Teátrum program alapvetően más felkészülést kíván az előadótól, mint az általuk ugrálós rock and roll esteknek nevezett koncertek.

- Egy zúzós rock and rollból igen nehéz visszazökkenni abba az intim világba, amit a Teátrum előadás jelent - mondta a zenész, majd arról is beszélt, hogy október végén egy időre leállnak, hogy az új dalok kidolgozására koncentráljanak. - A Quimby most erős kreatív korszakát éli, az új ötleteinkben való folyamatos fantáziálás számunkra is izgalmas időszak. Ilyenkor akár 10-15 témán is dolgozunk párhuzamosan, elővesszük őket újra és újra, formálgatjuk, alakítjuk, így születnek a dalok. Miután a piac nem sürget bennünket, gyakorlatilag kabalából soha nem teszünk ígéretet arra, hogy az ötletekből mikor lesz CD, mint ahogy azt sem számolgatjuk, hogy az elkészült dalok egy teljes albumot tesznek-e ki, vagy a korábbi megjelenéseinkhez hasonlóan egy-egy rövidebb játékidejű lemezt tarthatnak majd az alkotói folyamat eredményeként kezükben az emberek. Az ötlethalmot elnézve, amivel mostanában dolgozunk, mégsem tartom valószínűnek, hogy néhány dalos kiadványnál állnánk meg, erősen predesztinál egy teljes albumot a folyamat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!