Hírek

2012.10.11. 17:30

Randalírozó hajléktalanok a sánci városrészben

Nagykanizsa-Sánc - A települések problémáit feltérképező sorozatunk ezúttal Nagykanizsa délkeleti városrészébe, Sáncba látogatott. Szerda este lakossági fórumra került sor a kultúrházban, ahol számos építő jellegű kérdés fogalmazódott meg.

zaol.hu

Meghívásunkat nem csak a szép számban megjelent itt élő, hanem a városvezetés és több illetékes is elfogadta.
Az első hozzászólók egyikeként dr. Horváth Antal azt firtatta, vajon mikor kerül sor a csatornaépítéssel érintett Szabadhegyi utca helyreállítására, továbbá hogy - s ez központi témaként újra, meg újra szóba jött később is - mi lesz a 61-es elkerülő sorsa?

- Az unokáimat immár 3. éve nem tudom levinni a Csónakázó-tóhoz, a régi, megszokott úton, mert ránk szólnak, hogy építési terület - mondta felháborodottan. - Ez azért is dühítő, mert én annak idején részt vettem az építésében. Mi lett a pénzzel? Ráadásul tönkretették a tájat...


A kérdések egyik felét Tóth Nándor, a Nagykanizsai Regionális Szennyvíztársulás elnöke válaszolta meg, s elmondta: Szabadhegyen két hét múlva sor kerül az aszfaltozásra, de csak azokon a részeken, ahol ténylegesen a csatornarekonstrukció miatt bontották fel a burkolatot. A 61-es kapcsán feltett kérdésre Cseresnyés Péter polgármester reagált, aki elmondta: jó pár levélben kért tájékoztatást a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-től, s úgy tudja, legkésőbb 2013 végéig, 2014 elejéig elkészül a beruházás  ennél többet azonban nem tehetnek.

Az Új Élet utcában lakó Horváth Lajos szerint a beruházó a felelős a történtekért, mert olyan cégnek adta a munkát, amely nem képes azt elvégezni.
Nagy Tibor azt panaszolta, hogy a Kaposvári út buszmegállójában rendszeresen hajléktalanok randalíroznak, gyerekeket molesztálnak. Dr. Molnár József alezredes, rendőrkapitány válaszában azt mondta: sajnos, ha rendőri intézkedésre kerül sor, a tanúskodást általában senki nem vállalja, e nélkül pedig nem tudnak segíteni, mert a szabálysértési törvényben nem szerepel a közterületi alkoholfogyasztás tilalma.

Vastagné Soós Hajnalka az ebadó ügyében szólalt fel, azt sérelmezte, hogy miért kell az övékéhez hasonló falusias lakóövezetben is fizetni e díjat. Cseresnyés Péter azt válaszolta: ennek bevezetésével nem a bevételnövelés a cél, hanem a rendteremtés a kutyás társadalmon belül - itt jelentette be, hogy az ebek kötelező chippel való ellátását is ebből fizetnék, kvázi ingyenessé téve azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!