Hírek

2012.09.29. 12:14

Zalai versenyző hetedik helye az egyik legkeményebb ultramaratoni versenyen

Becsehely szülöttje, a 33 éves Rudolf Tamás ultramaratonista-hosszútávfutó most pénteken állt starthoz a szeptember 28-29-én Athénban megrendezett Spartathlon versenyen. A magyar férfi a 7. helyen végzett – közölte a letenyemedia.hu.

zaol.hu

A Spartathlon egy 246 kilométeres ultramaratoni futóverseny Görögországban, Athén és Spárta között. Az 1983 óta évente rendezett verseny szeptember utolsó péntekén rajtol és a futók az Akropolisz lábától Leonidász király Spárta főterén álló szobráig futnak – írja a letenyemedia.hu.

A verseny az egyik legkeményebb ultramaratoni futás a világon és negyedszázados története során számos magyar sikert hozott.
A Kanizsai Futóklub versenyzője - aki jelenleg is Becsehelyen él - Görögországban a legjobb magyarként sikeresen, teljesítette a távot és a 389 induló közül a 7. helyen végzett. A verseny során 13. helyezett lett a szintén zalai Lubics Szilvia.

Tamás a felkészülésről és a versenyről a becsehelyi faluházban október 5-én pénteken 18 órától vetítéssel egybekötött élménybeszámolót tart.

Forrás: letenyemedia.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!