Hírek

2012.09.17. 16:10

Ezentúl heten együtt

Óhíd - Közös önkormányzati hivatal létrehozásáról, jövőbeni működtetéséről írt alá megállapodást a napokban hét észak-zalai település.

Sámel József

önkormányzata jövőre közösen tartja fenn az Óhídon lévő hivatalt. Molnár András, a székhely település polgármestere elmondta:  a körjegyzőséget  4 település (Óhíd, Szalapa, Kisgörbő,  Nagygörbő) működtette, de Mihályfával és Kisvásárhellyel is együttműködtek  iskolafenntartásban. Jogszabály írja elő: 2013-tól 2000 fős összlakosságszámmal vagy hét településsel működhet közös hivatal.

Az összlétszám körülbelül 1800 fő, a "kétezres megoldást" ki kellett zárniuk. A  hetedik település Sénye, mely jelenleg Zalaszentlászlóval alkot közös körjegyzőséget.  A települések önállóak maradnak, csak a hivatalt tartják fenn közösen. 

Bödör Endréné körjegyző hozzátette: a kaput nyitva hagyják, a közös fenntartású hivatalhoz további települések is csatlakozhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!