Hírek

2012.08.15. 17:17

Fülöp Valter: megyei rendőrfőkapitány

Zalaegerszeg - Dr. Fülöp Valter ezredest nevezték ki megyénk rendőr-főkapitányságának élére - jelentették be kedden.

Arany Horváth Zsuzsa

A 40 éves dr. Fülöp Valter (mostanáig a BRFK kötelékében Budapest rendőr-főkapitányának bűnügyi helyettese) hazatér, hiszen zalai születésű, gyermekkorát Zalaszentmihályon és Pacsán töltötte, Nagykanizsán érettségizett. (Ide szólította a sorkatonai szolgálat is 1991-ben.)

A Rendőrtiszti Főiskola elvégzése után (1995) szakmai tapasztalatgyűjtés céljából választotta a fővárost munkaterületül. 1999-ben, már munka mellett szerzett a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán jogi doktorátust. 2001-ben részt vett az FBI Nemzetközi Rendészeti Akadémia kurzusán. Pályafutását a XI. kerületi kapitányságon kezdte főnyomozóként. 1996-tól a BRFK Vizsgálati Főosztály Életvédelmi Osztályának fővizsgálója, majd kiemelt fővizsgálója. 2000-től ugyanott rablási alosztályvezető, 2001-től osztályvezető, 2002-től főosztályvezető-helyettes. 2007-ben került a XII. kerületi rendőrkapitányi székbe, 2010-ben kapta meg a budapesti főkapitány-helyettesi feladatokat.

Jelentős szerepet játszott annak idején a "Whiskys" rablássorozata felgöngyölítésében, erről dokumentumkötetet írt. A West Balkán nevű budapesti szórakozóhelyen történt tragédia tisztázásában is részt vállalt, legutóbb pedig a tavaly decemberi hajógyári vízbefulladásos gyilkosság körülményeire derült fény a munkája nyomán. Nemzetközi tapasztalatokat angol, német, olasz, amerikai és macedón rendőrszakmai tanulmányútjai során szerzett. Angolul középfokon, olaszul alapfokon beszél.
 
A munkája mellett a foci, a horgászat és az irodalom iránt elkötelezett, lányai hat és tízévesek.
 
Az ezredes épp szabadságát tölti, telefonon értük utol.

- Örülök, hogy Zalában dolgozom ezentúl, az eredetileg rövidebbnek szánt fővárosi szakmai tapasztalatgyűjtés kicsit hosszúra sikeredett, 17 évre nyúlt - mondta. - Büszke vagyok, hogy vezetőként térhetek vissza a megyébe, a megbízatás megtisztelő, az eddigi munkám elismerését jelzi.
 
Hogy mit tart a legfontosabbnak új állomáshelye és munkaterülete kapcsán? A törvénytisztelő állampolgárok érdekében kíván dolgozni, eredményt felmutatni, ehhez elvárja leendő kollégái együttműködését. A tisztességes emberekkel udvarias, a törvénysértőkkel szemben határozott és kemény zalai rendőrséget ígért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!