Hírek

2012.07.31. 16:45

Nem várta meg a döntést: lemondott a fogyatékosok nagykanizsai intézményének igazgatója

Nagykanizsa - Kedden rendkívüli közgyűlésükön foglalkoztak a képviselők többek közt a Fogyatékkal Élők Integrált Intézményének igazgatója, Molnár József ügyével is. Az igazgató az ülés előtt lemondott.

Steyer Edina

Zárt ülésen döntöttek a városatyák annak a kiskanizsai földterületnek (Lazsnak-csatorna-Vár út-Kemping út által határolt tömb) az ügyéről, mely kapcsán a június 20-i soron kívüli közgyűlésen módosították a város településrendezési tervét. A terület az esetlegesen Kanizsára épülő javító- és nevelőintézettel összefüggésben merült fel korábban lehetőségként, többek közt a Lazsnaki-kastély, a MAORT-telephez közeli volt határőr-laktanya, illetve a Thúry-laktanya egykori legénységi épületének környéke mellett. Kedden úgy döntöttek a városatyák, hogy felajánlják a kiskanizsai területet az államnak. Az, hogy egyáltalán melyik város, illetve azon belül melyik terület mellett dönt az állam, Cseresnyés Péter polgármester szerint néhány héten belül kiderülhet.

Szintén zárt ajtók mögött tárgyalta a testület a Fogyatékkal Élők Integrált Intézménye igazgatójának, Molnár Józsefnek az ügyét, aki ellen a közgyűlés július 17-i ülésén fegyelmi eljárást indított. Cseresnyés Péter polgármester kérdésünkre a zárt ülés után közölte: az igazgató a közgyűlés előtt beadta felmondását, amit a városatyák elfogadtak, s a törvénynek megfelelően pályázatot írnak ki az állás betöltésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!