Hírek

2012.07.25. 09:54

Elfolyó gyógyvízzel fűtik majd Hévízen a belvárosi lépcsősort

Hévíz - Csapadékvízelvezető hálózatot építenek, s megújítják a forgalmas Park utcai lépcsősort. Mindez összesen 140 milliós beruházást, fejlesztést jelent.

Sámel József

Papp Gábor polgármester szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: a mintegy százmillió forintos csapadékvíz-elvezetési projekthez pályázaton 93,6 milliót nyertek pályázatán. Az összegből a város északnyugati részén építik ki a rendszert, mely megoldja az eddigi – esőzések okozta – komoly gondokat. A munka augusztus elsején indul, s október végére fejeződik be. Hozzátette: a beruházás reményei szerint egy irány kezdete is, hiszen Hévízen több helyen kellene kicserélni, felújítani a régi, elöregedett hálózatot.

Saját erőből újítja fel a város a Park utcai lépcsősort, mely frekventált helyen van, így nagyon forgalmas. Az állapota azonban nagyon leromlott, a rekonstrukciójával nem lehet tovább várni. A képviselő-testület negyvenmillió forintot szavazott meg a munkálatokra. A hatvan méter hosszú, 11 méter szintkülönbségű lépcsősor süttői mészkő burkolatot kap, alatta pedig az elfolyó gyógyvizeket vezetik el. Ez egyben kuriózumot jelent majd, másrészt pedig azt is eredményezi majd, hogy a lépcső nem fagy le.

Papp Gábor úgy fogalmazott: szeretnék, ha a másik hasonló, 150 méternyire lévő létesítmény is hasonlóképpen újulna meg.

A munkát szeptember elején kezdik, s a tervek szerint október végére fejezik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!