Hírek

2012.07.13. 08:06

A kis-balatoni mocsárba hajtott autójával egy német férfi, rövidíteni akart

Sármellék, Alsópáhok - Rövidíteni szeretett volna a mocsárba ragadt autójával az német autós, akit a tűzoltók és a különleges mentők segítettek ki szorult helyzetéből szerdán este.

MTI

A 74 éves német férfi Opel Meriva személyautójával a felújítás alatt lévő és Keszthely előtt lezárt 75-ös út miatti kerülőt akarta megspórolni. Ezért Alsópáhok és Sármellék között keleti irányban letért az országútról az úgynevezett kenderáztató csatorna felé, azt remélvén, hogy a lápos részen keresztül rövidíteni tud. Tévedett, mert gépkocsijával hamarosan elakadt, az Opel eleje belemerült a mocsárba. A sofőr sérülés nélkül megúszta a kalandot, kimászott az autóból és telefonon hívott segítséget.

 

A katasztrófavédelmi igazgatóság ügyelete hat órakor kapta a segélykérő jelzést. A viharos szélben, szakadó esőben elkezdett kutatásba a keszthelyi hivatásos, a hévízi, balatongyöröki, alsópáhoki önkéntes tűzoltók mellett a sármelléki polgárőrök és a zalaegerszegi különleges mentők, no meg helybeliek, összesen harmincöten kapcsolódtak be. Végül háromórás kutatás után egy sármelléki terep-motorkerékpáros talált rá az autósra, aki ez idő alatt telefonon angolul, németül beszélve folyamatosan tartotta a kapcsolatot katasztrófavédelmi ügyelettel.

– Kvadokkal vittünk be hozzá három tűzoltót segítségül, majd kihoztuk az autóst – számolt be a mentésben részt vevő vonyarcvashegyi 4x4 off road klub vezetője, Kovács László, aki negyedmagával négy speciális járművel vett részt a kutatásban.

Az idős férfit átadták a mentőknek, de szerencsére nem szorult orvosi segítségre.

A mocsárba csúszott személyautót végül csütörtökön déltájt az alsópáhoki tőzegbánya összkerék- meghajtású erőgépe húzta ki.

A szerda esti vihar miatt nyolc esetben kérték a katasztrófavédelem segítségét úttestre, villanyvezetékre, vasúti sínekre dőlt fák eltávolításához. Szerencsére ezeknél ez eseteknél nem sérült meg senki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!