Hírek

2012.06.14. 15:38

Zalába hoznánk a megvert sakkozót tisztelői búfelejteni

Zalaegerszeg - Zalában szeretné vendégül látni a Magyar Iszlám Közösség azt az arab sakkvezetőt, akit - elmondása szerint - június elején rendőrök bántalmaztak Szegeden. A férfit azóta is kórházban ápolják.

Horváth A. Attila

Bolek Zoltán, a Magyar Iszlám Közösség elnöke a Zalai Hírlapnak elmondta: megpróbáltak kapcsolatba lépni a bántalmazott férfivel, de nem engedték be őket a kórházba. Ezért hivatalos úton, az Egyesült Arab Emírségek nagykövetségén és más szerveken keresztül ajánlották fel a rehabilitációs programot, közösen egy hévízi hotellel. A szintén zalai kötődésű Germanus Gyula Társaság Nagypáliban és Nagyvisnyón is vendégül látná a sportvezetőt.

- Az a célunk, hogy ne rossz emlékekkel távozzon hazánkból a sakkozó, illetve a külföldi lapok ne úgy írjanak rólunk, mint az országról, ahol verik a turistákat. Az Emírségek The National című lapjában már meg is jelent a felajánlásunk. Úgy gondolom, Magyarország érdeke, hogy inkább jó hírünket keltsék a világban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!