Hírek

2012.06.14. 19:25

Vasboldogasszony: Turizmust terveznek

Vasboldogasszony - Akár a turizmus is jelentheti a fejlődés egyik irányát a falu számára, fogalmazta meg elképzelésüket Mazzag Géza polgármester.

Arany Gábor

Szerkesztőségünk falujárás programjának legutóbbi állomásán említette meg Mazzag Géza, hogy szálláshely kialakításával szeretnék vonzóvá tenni a csendes helyen fekvő hatszáz lelkes községet.

A részletekről szólva később kifejtette, a régi iskola bővítésével teremtenék meg a lehetőséget, hogy táborozó csoportokat fogadjanak nyaranta. Ezzel az épület lassan multifunkcióssá válik. Az önkormányzati irodához ugyanis a déli oldalát már korszerűsítették, s hamarosan nekilátnak a tornaterem felújításának, hogy a fiatalok helyben találjanak maguknak sportolási lehetőséget, még akár télen is. Ez egyben első lépés lehet az említett táboroztatáshoz is. Utóbbi terveit már elkészíttették: a 20 milliós beruházásból két nagyobb helyiség, vizesblokk, főzési lehetőség teremne, s hasznosítanák az új épületszárny tetőterét.

De kanyarodjunk kicsit vissza: Mazzag Géza időközi választáson került a település élére 2007 nyarán. Előzményként annyit említett erről, hogy korában is aktívan részt vett a közéletben, talán ezért került szóba a neve a faluban, s több jelölt közül kapott bizalmat.

– Jóleső érzés volt, a testülettel rögvest nekiláttunk az előttünk tornyosuló feladatok megoldásának – idézte fel.

Be kellett fejezni a hegyi utak feltöltését, zajlott még a romatelep felszámolása, említi meg. Ezt követően a faluközpont átalakítását célozták meg, s erőfeszítésük eredménnyel járt. Ma már rendezett park, modern játszótér, gépkocsibeálló, a volt iskola épületében korszerű önkormányzati iroda fogadja az erre járót – köszönhetően az önerőt megtámogató sikeres pályázatoknak. Időközben létrehozták a falugondnoki szolgálatot, amely napjainkra a mindennapok nélkülözhetetlen része lett. Az eredmények is közrejátszhattak abban, hogy 2010-ben az újabb megméretésen ismét Mazzag Géza lett az falu vezetője.

– Leírtam a programomban, kikkel tudnék együtt dolgozni. Ez sokak szemében túl bátornak tűnhetett, de jó döntés volt, mert az emberek így tulajdonképpen az öttagú képviselőtestületre szavaztak – mondta. – Az eltelt idő is igazolta ezt a lépést, mert hatékonyan tudunk együtt dolgozni – tette hozzá a tiszteletdíjas polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!