Hírek

2012.06.07. 18:20

Sorjáztak a gondok Nagykanizsán

Nagykanizsa - Lapunk Lakóhelyünk fórumsorozatára ezúttal a Keleti városrész Hevesi úttól keletre eső területén került sor. A Hevesi-iskola ebédlőjét megtöltő lakók több, a mindennapjaikat érintő problémára vártak választ.

Steyer Edina

A szerdai fórumon Cseresnyés Péter polgármester mellett Karádi Ferenc alpolgármester, Gyalókai Zoltán és Bizzer András önkormányzati képviselők, dr. Molnár József rendőrkapitány, Horváth Balázs, a Saubermacher-Pannonia Hulladékgyűjtő Kft. ügyvezetője, valamint a polgármesteri hivatal munkatársai válaszoltak a feltett kérdésekre.

Többen szerettek volna megoldást találni a Munkás utca és a Kazanlak körút környékét érintő parkolási gondokra. Horváth Lászlóné úgy fogalmazott: 25 éve laknak a Munkás utca 7. szám alatt, s ugyanennyi ideje várják, hogy saját parkolójuk legyen. A Városkapu körút páratlan oldalán viszont úgy állnak egymás mellett az autók, „mint a heringek”.

– Ha nem szereltek volna fel közlekedési tükröt, a Munkás útról a Városkapu körútra kanyarodók számára még beláthatatlanabb lenne a kereszteződés – mondta Simon Szilvia, aki több társasház képviseletét látja el a környéken.

A válaszból kiderült: a változás a jövő évi költségvetés függvénye.

Jó páran nehezményezték, hogy sok játszótér nincs bekerítve. Erre egyrészt a „randalírozó” fiatalok, másrészt a „betévedő” ebek miatt lenne szükség. A kutyások elleni fellépés a közterület-felügyelet szerint nem könnyű. Az egyenruha láttán azok a gazdák, akik nem szedik fel ebük után a kutyapiszkot, hamar elillannak.

– Az állampolgároknak azonban joguk van hozzá, hogy mobiltelefonjukkal lefényképezzék a kutyát és gazdáját „akció közben”, ez alapján lehet feljelentést tenni – reagált Sinkovics-Németh Ilona közterület-felügyelő.

Molnár Ildikó, a Munkás utca 16-ból – pollenallergiásként – a közeli garázssor, illetve a Kanizsa Centrum mellett lévő terület elgazosodását nehezményezte. Cseresnyés Péter polgármester elismerte, hogy idén kevesebb pénz jut a kaszálásra, de nem kizárt, hogy találnak még forrást a közterületek rendbetételére. A fórum résztvevői számos problémát felvetettek, ezek helyzetéről a továbbiakban is beszámolunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!