Hírek

2012.06.07. 17:06

Panasz: Hol legyen a hulladéktároló? A kiáradó bűz tovább keseríti a ház lakóinak életét Lentiben

Lenti - Az önkormányzat közvetlenül a lakóépület mellé jelölt ki helyet az 1100 literes hulladéktárolónak - fordultak a Kossuth úti társasház lakói szerkesztőségünkhöz.

Gyuricza Ferenc

Mint mondták: a képviselők mindezt a piacosok érdekeivel indokolták.

A 80 lakásos tömbházban élők szószólója úgy fogalmazott: elfogadhatatlannak tartják, hogy a város képviselőtestülete ne a helyiek érdekeit, hanem a heti kétszer árusító kereskedők igényét helyezze előtérbe.

– Amióta létezik a piac, iszszuk ennek levét – sorolta Paksa Tibor. – Elfoglalták az általunk épített játszóteret, nem parkolhattunk autóinkkal az épület mögötti úton, ami elvileg a társasházhoz tartozik, s hetente kétszer hajnalban a sátorvasak csörömpölésére ébredünk. Ehhez jön most az újabb kellemetlenség. A minap kaptuk a levelet az önkormányzattól, amiben az szerepel, hogy a hulladéktároló edényeket ezentúl a társasház mögötti út és az épület közötti közterületen kell majd elhelyeznünk.

Paksa Tibor úgy véli, ha a kukák az épület mellé kerülnek, a kiáradó bűz tovább keseríti a lakók életét. Arról nem beszélve, hogy gyógyszertár, cukrászda, étterem is található a tömbház földszintjén. A lakók nem értik, ha a piac fénykorában, amikor ötszáz sátor állt a városban, maradhatott a jelenlegi helyén a konténer, akkor a tizedére zsugorodott agóra számára - amikor a tároló mintegy 25-30 méterre van a legközelebbi elárusító helytől - miért okoz problémát.

Horváth László polgármester megkeresésünkre közölte: az önkormányzat nem járult hozzá, hogy a társasház a vitatott helyen, a piac mellé szemétgyűjtő konténertárolót építsen. A Kossuth út 4. tömbház lakói ugyanis ezt kérték a képviselő- testülettől. A döntést valóban a piacosok érdekeivel indokolták, hiszen a tárolókból áradó szagok negatívan befolyásolnák a piac működését. Kérdésünkre a polgármester hozzátette: a piac hosszú távon marad a buszpályaudvar mögött, a Kossuth út 4. mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!