Hírek

2012.06.08. 20:40

Aranytoll tavasszal is

Nagykanizsa - A SÉTA, vagyis a Sajtó és tanulás elnevezésű program tavaszi kurzusának résztvevői közül a Dr. Mező-tagintézmény 10. osztályos diákja, Kobán Gergely vehette át a Séta Aranytollat.

Péter Gyöngyi

A döntés nem volt egyszerű, hiszen sok tehetséges ifjú jobbnál jobb cikkeit olvashatta a szakmai zsűri, végül a nagykanizsai diák, Kobán Gergely birtokába került a Zalai Hírlap kezdeményezésére született elismerés. A díj újabb lendületet ad az íráshoz, bár, mint kiderült, a fiatalember számára az volt a legkomolyabb motiváció, hogy nyomtatásban látta viszont a mondatait.

– A tanárnő, Dónay Beatrix hívta fel a figyelmemet a lehetőségre. Gondoltam, kipróbálom magam, így született az első cikkem, mely rögtön megjelent az újságban. Örültem neki és ez megerősített abban is, hogy folytassam az írást. Ettől kaptam kedvet az egészhez – idézte a kezdeteket Gergely, aki a témaválasztásnál arra ügyel, hogy lehetőleg érdekes és új legyen az olvasók számára: – Tájékozódom, nézegetem az internetet, könyvet veszek a kezembe, olvasok cikkeket, figyelem, hogy épülnek fel és a tanárnő is sokat segít.

Az intézmény sétásainak munkáit az iskolatárs, Tóth Evelin gyűjti, gyűjtötte össze.

– Hetente, kéthetente találkozunk a sétásokkal, általában tíz diák szerepel a programban. Megbeszéljük a cikkeket, ezeket a tanárnő is átnézi és jómagam továbbítom a szerkesztőségnek. Gergő nagyon sok írást juttatott el hozzám – avatott a kulisszatitkokba a „koordinátor”, aki tavaly érettségizett, idén kereskedelmi ügyintéző kurzuson vett részt ötödévesként, ám szeptembertől már a felsőoktatás várja: – Most átadom a helyem, mégpedig Gergőnek, övé lesz a szerep.

A SÉTA tavaszi programjának résztvevői közül Kobán Gergely (balról a második), a nagykanizsai Dr. Mező-tagintézmény diákja kapta az Aranytollat, melyet egy elismerő oklevél kíséretében a minap vehetett át a Zalai Hírlap főszerkesztőjétől, Virrasztó Zsolttól és a SÉTA-oldalak szerkesztőjétől, Péter Gyöngyitől (balra). A fiatalember a jövőben új feladatot vesz át társától, Tóth Evelintől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!