Hírek

2012.04.06. 08:17

Megújul az új templom környéke Zalakaroson

Zalakaros - Szeretnék megújítani a fürdőváros új templomának környezetét. A tervek készen állnak, már csak a vallási turizmus fejlesztését támogató pályázati kiírást várja az önkormányzat.

Steyer Edina

A templomot még 2006 áprilisában szentelte fel Balás Béla megyés püspök Szent Fausztina tiszteletére, aki egyébként lengyel apáca volt. Az Isteni Irgalmasság templomához minden évszakban sok zarándok látogat el, köztük lengyelek is. A térburkolat, az utak rendbetétele mellett nyilvános vécét is szeretnének a közelben elhelyezni. Klie Zoltán főépítésztől megtudtuk, egy nyertes pályázatnak köszönhetően a templom körüli zöldövezetben egy játszóteret is fognak építeni, de a két projektet egyszerre akarják kivitelezni.

A főépítész hozzátette: a tervben szerepel közösségi ház építése, mely egyben plébániahivatal is lenne, s ugyancsak itt fogadhatnák a templomhoz érkező zarándokokat. Az épületben tartanának hittanórákat, egyházi programokat is. Régi álma a városnak, hogy ugyanitt egy kálváriadomb is létesüljön, továbbá később szeretnének egy II. János Pál pápáról mintázott szobrot is elhelyezni a templomnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!