Hírek

2012.04.12. 06:49

Kápolna a Szent Család tiszteletére

Nemessándorháza - Magánberuházásban, az önkormányzat és a hívek támogatásával épül új kápolna a kis közép-zalai településen. Felszentelését követően egyházi használatba kerül - addig azonban sok még a teendő.

Horváth A. Attila

- Budapestiek vagyunk, édesanyám körülbelül 10 éve költözött a faluba, és nagyon megszerette az itteni életet. Már akkor szembesültünk vele, hogy csupán egy harangtorony áll Nemessándorházán, és bár Búcsúszentlászló közel van, úgy gondoltuk, szép volna, ha saját kápolnája lehetne a településnek - mondta el érdeklődésünkre a tulajdonos, Dobrovolszky László. - Édesanyám birtokának szomszédságában, az útelágazásban állt egy saroktelek, ezt 2003-ban vásároltuk meg, már a templom számára. Fel is ajánlottuk a falunak, aztán valahogyan megakadt a folyamat. Eleinte nagyobb templomot terveztettem, de annak költségeihez nem volt elegendő forrás, ezért úgy döntöttünk, magunk építünk fel egy kisebb kápolnát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!