Hírek

2012.04.12. 02:25

Jelenleg semmi sem veszélyezteti a tavat

Hévíz - Jelenleg nincs olyan probléma, mely a hévízi gyógytó állapotát veszélyeztetné. Ettől függetlenül kiemelt figyelmet érdemel, merthogy nemzeti kincsről van szó.

Sámel József

Ez azon a találkozón hangzott el, melynek keretében a város önkormányzata, valamint a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség együttműködési megállapodást kötött a tó még hatékonyabb védelme érdekében. A dokumentumban szerepel, hogy nemcsak a gyógytóra figyelnek, hanem a térségbeli karszt- és termálvízhasználatra, az érzékeny területekre is, és évenként kétszer áttárgyalják az aktualitásokat.

Papp Gábor polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott: Hévíz élete a gyógytóra, illetve a belőle fakadó turizmusra épül, fontos, hogy megóvják. Rábai József természet- és környezetvédelemért felelős alpolgármester elmondta: elkészítették az átfogó tóvédelmi programot, megvalósításához pályázati forrásra lesz szükség. Az együttműködés e célt is szolgálja.

A vízkészletrendezés fontosságáról szólt Kovács Péter, a Vidékfejlesztési Minisztérium vízügyekért felelős államtitkára. Azt mondta, e terület eddig elhanyagolt volt, pedig fontos, hogy a készleteket ismerjék, mind mennyiség, mind minőség tekintetében. Hozzátette: kiemelten vonatkozik mindez a hévízi gyógytóra.

Bencsics Attila, a felügyelőség igazgatója e gondolatsort folytatva kiemelte: az együttműködésnek köszönhetően felgyorsul az információáramlás a felek között, mindez pedig a tó védelmét segíti, s könnyíti az esetlegesen felmerülő problémák megoldását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!