Hírek

2012.03.09. 19:26

A legjobb zalaiakat jutalmazták a matekversenyen

Zalaegerszeg - A Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Dózsa György Tagiskolájában hirdették ki pénteken délután a Zrínyi-Gordiusz Matematikaverseny megyei eredményeit.

Bóbics László

- A 23. alkalommal megrendezett Zrínyi Ilona és Gordiusz Matematikaverseny megyei szintű fordulójában országszerte és a határokon túl közel 60 ezer diák vett részt. Közülük Zala megyében 1290-en oldották meg a feladatokat; a verseny a megye 6 városá-ban 9 helyszínen zajlott február 17-én - tájékoztatta lapunkat Pajor László főszervező.


Összesen 83 zalai diákot jutalmaztak a pénteki eredményhirdetésen iskolai és önkormányzati vezetők. Azok a gyerekek kaptak elismerést, akik egyéniben a legjobb tízbe jutottak, vagy a háromfős csapatok versenyében végeztek az élen. A legeredményesebb felkészítő tanárok közül 16-an vehettek át díjat. Mint megtudtuk, 14 díjazott tanuló képviselheti a megyét az országos döntőben, amelyet áprilisban rendeznek meg Kecskeméten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!