Hírek

2012.01.26. 17:33

Panasz - Száguldozó motorosok a 7-esen

Volt, aki a fából készült Európa-hidat hiányolta a Bérci-patakról, más a csapadékvíz-elvezető árkok takarítást kérte számon, s akadt, aki a 7-esen száguldozó motorosok, s az út menti, balesetveszélyes fák miatt emelte fel a szavát Letenyén, ahol elhangzott,igyekeznek mindenre megoldást találni.

Horváth-Balogh Attila

Számos problémával a tarsolyukban érkeztek Lakóhelyünk sorozatunk szerda esti letenyei fórumára az érdeklődők.  Kiderült, a nemrég tartott közmeghallgatást nem övezte ekkora figyelem.

A találkozón -  melyre a Fáklya Művelődési Házban került sor -   Pásztor András, lapunk kanizsai szerkesztőségének vezetője, illetve Halmi Béla, a település polgármestere köszöntötte a városlakókat és a meghívott illetékeseket.

A közönség soraiból elsőként Pfeiffer Istvánné arról érdeklődött, a kábeltévé a képviselő-testületi ülést és a közmeghallgatást miért nem közvetítette decemberben, továbbá a Béci-patakra épített, fából készült Európa-hidat hiányolta. Válaszában Halmi Béla polgármester elmondta: a kábeltévé-probléma személyi jellegű, ami februártól megoldódik és újra lesz közvetítés. Az Európa-híd ügyében arról tájékoztatott, a balesetveszély miatt elbontott hidat idén helyreállítják.

Mándli Géza, a Letenyei Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke hozzászólásában a településen kialakított átereszek rossz állapotára világított rá.
- Hiába végzik el a csapadékvíz-elvezető árkok tisztítását, ha az átereszek kitakarítása elmarad  -szögezte le. Hozzáfűzte, a városban sok helyütt zavarják a gyalogos és az autós közlekedést az utak, járdák mellé telepített fák. Előbbiek nem férnek el a belógó ágaktól, utóbbiak pedig nem látják be a kereszteződést.
- A felvetés jogos, felmérjük a balesetveszélyes helyeket - válaszolt dr. Molnár József alezredes, kanizsai rendőrkapitány.   - Március végére készítünk javaslatcsomagot, hol a legfontosabb a zavaró növénytömeg eltávolítása.
Halmi Béla az átereszekkel kapcsolatban jelezte: némelyiknél valóban megáll a víz, azokat a hozzájuk tartozó ingatlanok tulajdonosainak kellene tisztán tartani.
Dr. Szabó Ilona önkormányzati képviselő e tekintetben együttműködést kért a lakóktól.

Tóth Béla a 7-es főúton életveszélyes tempóban száguldozó motorosokra hívta fel az illetékesek figyelmét. A rendőrkapitány jelezte: nehéz fellépni a két keréken szabálytalankodókkal szemben, ám ami tőlük telik, azt megteszik. Egyben rámutatott, ezzel együtt a letenyei kistérség nagyon biztonságos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!