Hírek

2012.01.24. 11:23

Kegyetlenség: felakasztották a kutyát a fára (fotóval)

Nemesapáti - Bestiális módon szabadult egy kutyától az az ismeretlen tettes, aki az állatot felakasztotta a falu szélétől nem messze. Az ebre szombaton délután kirándulók bukkantak.

Arany Gábor

- Hozzám jött be a fiatalember, aki kislányával kutyát sétáltatott, hogy talán tőlem tűnt el a szerencsétlenül járt házőrző, mert tudják, hogy sok állatot tartok - kezdte Szűcs Beáta, aki a Dózsa utcai portáját 19 kutyussal osztja meg, no meg nyulak, csirkék, lovak alkotják a seregletet. - Az enyémek nem kóboroltak el, de valószínűleg falubeli lehetett a kistermetű, barna szőrű tacskókeverék, és jó pár napja történhetett ez a szörnyűség. A falu határától északnyugatra akasztotta fel a tettes egy fára a kutyát, olyan helyen, ahol ráadásul sokan szoktak sétálni, kirándulni. A rendőrséget már értesítettem, azt ígérték kijönnek és megpróbálják kideríteni, kié volt a kutya és ki szabadult meg ilyen kegyetlen módon, mert ez állatkínzás - mondta.


Ezért börtön is járhat. A büntető törvénykönyv szerint ugyanis, aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz vagy olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, állattartóként, háziasított emlősállatot vagy az ember környezetében tartott veszélyes állatot elűzi, elhagyja vagy kiteszi, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés három évig terjedő szabadságvesztés lehet, ha a bűncselekményt olyan módon követik el, hogy az az állatnak különös szenvedést okoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!