Hírek

2012.01.26. 17:56

Csaknem tízszeresére nő a pártirodák bérleti díja

Engedélyköteles lesz a város és a településrészek névhasználata - döntött csütörtökön a nagykanizsai közgyűlés, s a pártirodák bérleti díját is piaci alapokra helyezték.

Sámel József


Csütörtökön a kanizsai képviselő-testület elsőként a város és a településrészek névhasználatáról szóló rendeletről döntött. Mint kiderült: a jövőben kizárólag a közgyűlés engedélyével lehet létrehozni olyan internetes oldalakat, s bejegyezni cégneveket, melyekben  a dél-zalai város neve, illetve a településrészek elnevezése szerepel. Az új rendelet értelmében a névhasználat  - mely díjmentes -   iránt írásban kell benyújtani a kérelmet, ez azonban illetékmentes.

A testület a gyűjtőkémények kiváltását célzó idei támogatásról is döntött. Az eredeti 20 millió forintos keretet, 10 millió forintra csökkentette az önkormányzat, mivel az eddig beérkezett pályázati jelzések körülbelül ekkora összegű támogatást igényelnek. Mint elhangzott: ha évközben újabb forrásokra lenne szükség, akkor ismét a testület elé kerül a keret esetleges bővítése.

A közgyűlés a nemrég Kaposváron megtalált Gábor Áron-szobor elhelyezéséről is tárgyalt. A testület egyrészt 500 ezer forintot szavazott meg a szobor posztamensének elkészítésére, valamint négy helyszínt - az ipari park főépülete előtti tér,a  Székelykert, valamelyik névadó nélküli iskola és a Kálvin tér  javasolt a Képzőművészeti Lektorátus számára megvizsgálni,  véleményezni.
Hosszú idő után a pártirodák bérleti díjáról is megállapodás született a tegnapi közgyűlésen. Mint arról korábban beszámoltunk: az önkormányzat már évek óta mulasztásos törvénysértést folytatott, miután a pártok helyi szervezetei kedvezményes áron bérelhették az önkormányzati tulajdonú irodákat. A csütörtöki döntés értelmében a pártoknak is  piaci bérleti díjat kell fizetni, ami körülbelül tízszerese a jelenlegi díjaknak. (Korábbi cikkeink a témában a kapcsolt anyagok között.) A napirend kapcsán módosító indítványként hangzott el, hogy a megemelt bérleti díjat csak július elsejétől kelljen fizetnie a pártoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!