Hírek

2011.12.19. 19:49

Szavazzon a nép?

Úgynevezett megerősítő népszavazást kezdeményez a Magyar Szocialista Párt az új munka törvénykönyve miatt - mondta sajtótájékoztatón a megyei elnök, Fodor Csaba.

Arany Horváth Zsuzsa

Az új törvény hátrányosan érinti a munkavállalókat, s bár erős túlzással, de akár azt is  mondhatnánk, hogy a modern rabszolgaság lehetőségének  elemeit viseli  magán, amikor az állam nem biztosítja a korábbi jogosítványokat -  fogalmazott hétfőn Fodor Csaba.

A megyei elnök kifejtette: az új változatban a  munkavállaló kötelezettségei súlyosbodtak, nem a dolgozók többségét, hanem a munkáltatók kisebbségét védik a paragrafusok.

- Ráadásul, ahogy a mostani kormány intézkedései rendre, ezúttal is a társadalom elesettebb rétegeit sújtják a rendelkezések, miközben a szakszervezeteknek és a kollektív érdekek védőinek a mozgástere szűkül.

Hogy  kiderüljön, az országban milyen a támogatottsága a törvénynek, az MSZP úgynevezett megerősítő népszavazást kezdeményez. Ehhez a képviselők egyharmadának aláírására van szükség, ezért felszólítják a zalai kormánypárti képviselőket, írják alá a kezdeményezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!