Hírek

2011.12.23. 19:03

Egy évre bezárul az aranykapu

Öt hét után, szombaton 13 órakor bezárja kapuit Zalaegerszegen, a Dísz téri karácsonyi vásár. Látogatókban az utolsó délutánon sem volt hiány, a szállingózó hó és az el-eleredő eső ellenére sem.

Varga Lívia

Voltak, akik csak nézelődtek, mások még lázasan kutakodtak a megfelelő ajándék után, s persze akadtak, akik a sült kolbász és hurka mellé finom forralt bort kortyolgattak.


- A karácsonyi vásár látogatottsága, forgalma a tavalyihoz hasonlóan alakult. Az adventi gyertyagyújtásra mind többen jönnek ki, s a programokra is sokan voltak kíváncsiak - vetett számot a szervező Zala megyei KISOSZ elnöke, Tóthné Prenner Beáta, aki bőrdíszmű-kereskedőként maga is kint volt a vásárban. - Kereskedőként azt látom, hogy az olcsóbb dolgokhoz nyúlnak a vásárlók, ez azonban nem azt jelenti, hogy a bóvlit keresik. Alkalmazkodnunk kell azonban az emberek pénztárcájához; aki nem ezt teszi, nem tud talpon maradni.

Öt héten át 34 kereskedő várta a vásárlókat. A pénztárcák, övek mellett jól fogytak a kézművestermékek, kézzel készített szappanok, de sokan vásároltak karácsonyi ajándéktárgyakat, gyerekruhát is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!