Hírek

2011.12.17. 06:27

Átadták a Zalaegerszegért Díjakat

A város mindig megbecsülte azon polgárait, akik szeretett településünk közös ügyének szolgálatára, a közösség boldogulásának elősegítésére tették fel életüket. Ezekkel a szavakkal köszöntötte Gyutai Csaba polgármester az 1993-ban alapított Zalaegerszegért Díj idei kitüntetettjeit pénteken a Széchenyi téri díszteremben rendezett ünnepségen.

Arany Gábor


 Elsőként idősebb Balaicz Zoltán vehette át az elismerést, amellyel az egerszegi és megyei televíziós újságírásban eltöltött több évtizedes munkáját köszönték meg.

Az andráshidai Öveges-iskolát nyugdíjazásáig, 1988-ig 13 éven át  irányító Bérces Györgynek több évtizedes, elkötelezettséggel végzett oktató, nevelő munkáját, az intézményért kifejtett szakmai tevékenységét, valamint Andráshida kulturális életének formálásáért tett fáradozásait köszönték meg a díjjal.

 A sérült fiatalok képességeinek fejlesztése, társadalmi elfogadásuk megerősítése érdekében végzett több évtizedes tevékenység elismeréskén vehette át a díjat Kocsmár Zoltánné, aki egyebek mellett 24 éven át vezette az értelmi fogyatékosok napközi otthonát.

 Világbajnoki teljesítmény előtt tisztelgett a közgyűlés, amikor odaítélte a díjat Nemes Attilának. A ZTK-FMVas tekecsapat 32 éves versenyzője, aki tavalyi VB egyéni aranya mellett több csapat-bajnoki címből is kivette részét.

 A megyeszékhelyi műszaki felsőoktatás meghatározó alakja, a mechatronikai képzés fő szervezője dr. Németh Árpád, az egerszegi képzési központ igazgatója, akinek kiemelkedő szerepe volt abban, hogy korszerű tudást szerezhetnek az intézmény hallgatói. Ennek elismeréseként vehette át a díjat.

Pozsik Lajos, a Kölcse-gimnázium tanára a környezettudatos szemléletmód meghonosításában alkotott maradandót, közösségformáló tevékenységét ismerték el több évtizedes oktató munkája mellett.

 A város egészségügyi ellátásban játszott szerepét megköszönve díjazták Tóthné Steinhausz Viktóriát. Az országosan elismert gyógytornász nevéhez számos egészségügyi program fűződik, sok egerszegi sérült hálás neki egészsége visszanyeréséért.

 A város közéletének kiemelkedő alakja Török Zoltán református lelkész, aki a rendszerváltás óta fáradhatatlan a közösségi és kulturális élet fejlesztésében. Újjászervezte az egyházközséget, maradandót tett a páterdombi városrész fejlődése érdekében, mindezek elismerésként vehette át a díjat.

Átvehette a díjat a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar nemrég leköszönt titkára, Zumbók Jánosné is. E posztot egy évtizeden át töltötte be, s ezt megelőzően is egyik irányítója volt az együttesnek, melyben 1969 óta tag. Munkájának közönhetően emlékezetes hangversenyek sokaságával gazdagodhattak az egerszegiek. 

 Évente közel négyszáz gazdátlan kutyát, macskát fogad be az 1999-ben alapított Bogáncs Állatvédő Egyesület, amely immár Zalaegerszegért Díjjal is elismert tevékenységével felhívja a figyelmet a négylábúak iránti felelős magatartásra is. Az elismerést az egyesület elnöke, dr. Mészáros Lajosné dr. Molnár Borbála vette át a polgármestertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!