Hírek

2011.11.20. 18:32

Schiffer András: felelősségteljes alternatíva az LMP

Ahhoz, hogy 2014-ben valós alternatívát jelentsen az LMP, erős alapszervezetekre van szükség országszerte – fogalmazta meg zalai körútjának célját szombaton Schiffer András frakcióvezető.

Sámel József

Mint az Nagykanizsán, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban rendezett lakossági fórumon elhangzott: a Fidesz semmit sem tudott megvalósítani választási ígéreteiből, az egykulcsos adórendszer miatt az elmúlt 20 esztendő legdurvább megszorítása elé néz az ország. Minderről pedig úgy akarja elterelni a figyelmet a kormány, hogy dühödt kommunistázásba kezd – utalt Schiffer András az új alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló jogszabályra (melyben kimondanák, hogy az szocialista párt, az MSZMP jogutódjaként osztozik minden felelősségben, amellyel az állampárt terhelhető).

Az LMP frakcióvezetője jelezte: pártjuk olyan gazdasági programmal rendelkezik, ami nem növelné a költségvetési hiányt, s az államadósságot sem. Mint elhangzott: igazságos háromkulcsos adórendszerrel, illetve a környezeti terhelés után kivetett adóval jelentkezne akkora pluszforrás, mely lehetőséget teremtene 2 százalékos általános és 2 százalékos célzott, a hátrányos helyzetű térségekben alkalmazható járulékcsökkentésre.

A frakcióvezető a külföldön élő magyarok választójogával kapcsolatosan elmondta: nem tartja szerencsésnek, ha más gazdasági, politikai, kulturális környezetben élők döntenek az ország adó-, oktatási- és egészségügyi politikájáról.

Schiffer András minderről vasárnap Zalaegerszegen, Lentiben, Zalaszentgróton és Keszthelyen is beszélt a lakossági fórumokon. Az LMP parlamenti frakcióvezetőjével lapunk interjút készített, mely később lesz olvasható. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!