Hírek

2011.11.29. 03:28

Önzetlenül nyújtják a karjukat

Sajtótájékoztatón hirdette meg a véradó hetet Zalaegerszegen Balaicz Zoltán alpolgármester és Benkő Lászlóné, a Vöröskereszt területi vezetője. Kedden és szerdán 8-15 óráig, csütörtökön 8-17 óráig várják az önkénteseket a városi vérellátó intézetben.

Horváth A. Attila

- Egészségügyi szempontból Magyarországon 4 millió embernek volna lehetősége arra, hogy vért adjon, közülük 250 ezren vállalják az önzetlen segítségnyújtást. Hálával tartozunk nekik, hiszen aki vért ad, életet ad - fogalmazott az alpolgármester.

Benkő Lászlóné elmondta: programjukat a november 27-ei véradók napja köré szervezték, és a társadalmi szerepvállalást, a véradás jelentőségét szeretnék hangsúlyozni.

- Csütörtökig várjuk a véradókat a zalaegerszegi vérellátóban, illetve szombaton az Apáczai ÁMK rendezvényén is jelen leszünk. Pénteken pedig a Palatinus étteremben ünnepséggel köszöntjük azokat, akik már legalább harmincszor nyújtották karjukat - ismertette Benkő Lászlóné. Elhangzott: a zalai Vöröskereszt, mint a véradás kizárólagos szervezője a megyei kórház vérigényét elégíti ki munkájával. Zalaegerszegen 4300, a megyében összesen 15 ezer egység vérre van szükség évente.


Zalai véradónaptár itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!