Hírek

2011.11.29. 15:58

Egyedülálló szakkör: orvosklub alakult Keszthelyen

Orvosnak lenni hivatás címmel országosan is párját ritkító szakkör orvosklub indult a keszthelyi Vajda János Gimnáziumban. A diákokat dr. Hertelendy László háziorvos és kollégái ismertetik meg a hivatás szépségeivel.

Sámel József

– Az orvosi hivatás mindig az érdeklődés középpontjában áll, ma sajnos a fizetés, a rezidenskérdés, az orvoshiány miatt inkább a negatív oldala hangsúlyos – fogalmazott az Országos Alapellátási Szövetség elnöke, hozzátéve: mindez elbizonytalaníthatja azokat is, akik gondolkodnak azon, hogy orvosok legyenek. – Sok a tévhit, a féligazság, melyeket szeretnénk helyre tenni. Máshonnan ilyesfajta programról nincs tudomásunk: hiánypótló, érdekes és hasznos. Tematikánkban kiemelten szerepel, hogy beszélgessünk a hivatásról ma is élő orvosok életútja alapján. Látogatást tettek, tesznek kórházi osztályokon, háziorvosi praxisban; találkoznak medikusokkal, fiatal orvosokkal is. A legutóbbi találkozó keretében a keszthelyi kórház patológiai részlegét látogatták meg, dr. Nagy László patológus főorvos irányításával a helyi, egyébként zárt múzeumban különlegességeket, beteg szerveket láthattak. A diákok számára meglepő és elgondolkodtató volt a látogatás, ami természetesen az etikai, szakmai szabályok szigorú betartása mellett történhetett meg. A program folytatódik.


Az orvosi szakma iránt érdeklődő diákok hivatásának, tudásának erősödését is szolgálhatja az Egészséges rendelés című szűrőprogram, melynek indítása többek között szintén dr. Hertelendy László nevéhez fűződik. A legutóbbi programon, számos mérésen, vizsgálaton sokan vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!