Hírek

2011.11.04. 16:56

Dr. Bakonyi Károlyra, a Cserszegi fűszeres szülőatyjára emlékeztek

A Cserszegi fűszeres szülőatyjára, a tavaly elhunyt dr. Bakonyi Károly szőlőnemesítő tiszteletére rendeztek emléknapot pénteken Cserszegtomagjon.

Sámel József

Bartha Gábor polgármester elmondta: dr. Bakonyi Károly és Cserszegtomaj neve egybefonódott, elválaszthatatlan a nemesített, messze földön híressé vált szőlőfajtának köszönhetően.

- Karcsi bácsinak hálával tartozunk, őt mindenki szerette, elismerte - tette hozzá. - Az emberségét, a vitalitását, nem is beszélve a szakmai tudásáról. Az emléknapból - évente a névnapján - szeretnénk hagyományt teremteni.


A Da Bibere Zalai Borlovagrend egykori nagymesteri posztját betöltő dr. Bakonyi Károly életútját, szakmai tevékenységét méltatták az ünnepségen. Beszédet mondott többek között Manninger Jenő országgyűlési képviselő, dr. Pálfi Dénes, a borlovagrend nagymestere, Páli Lajos, a szervezet kancellárja. Tánccal emlékezett a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete, de vetítettek filmet és kiállítást is nyitottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!